La directora premia novament les amenaces a un funcionari

UGTPRESONS us volem informar que un intern amb un llarg historial d’expedients disciplinaris, 13 aquest mes de setembre, 4 per faltes molt greus en les darreres 2 setmanes, i que inclouen tota mena d’amenaces de mort i d’agressions funcionaris i a les seves famílies, va protagonitzar ahir un nou episodi.

Els fets han succeït al MR-8 quan l’intern va amenaçar de mort un funcionari i d’agredir sexualment la dona i la filla d’aquest. Fruit de la situació que es va viure l’intern va acabar al Dert on, posteriorment, lluny de calmar-se va protagonitzar un lamentable espectacle, en destrossar una cel·la (una altra vegada) i intentar autolesionar-se amb els vidres trencats.

Després d’aquests fets, en lloc de ser proposat per un primer grau, o de ser traslladat d’urgència a un altre centre, la direcció va tenir a bé, atès que l’intern posteriorment sembla que es va penedir i va plorar una miqueta, de tornar-lo al mòdul del qual procedia, mostrant una vegada més una manca de respecte envers els seus treballadors i, al nostre entendre, una manca total de professionalitat.

La directora va mostrar una gran empatia amb aquest intern, al que coneix des que era jove, i al que dies abans ja va donar diners en una clau de trànsit i trucades gratis, a canvi que «es portés bé». Evidentment molt d’èxit no ha tingut, però sembla que no en te prou i cal donar-li encara més marge de confiança.

Aquest intern inadaptat, amb la seva tornada al mòdul, el missatge que rep és que a ell tot li surt gratis i pot fer el que vulgui, sempre que després plori una miqueta. Igualment la resta d’interns del departament que no són aliens als fets ocorreguts.

UGTPRESONS li recordem que treballem a una presó, i cal deixar les avinences personals de banda, actuar amb professionalitat i defensar la plantilla amb la contundència que demanen situacions com la viscuda. No sabem quantes faltes molt greus, quants expedients disciplinaris, quantes amenaces i agressions li calen a la nostra gestora per prendre les mesures que per a qualsevol professional s’haurien d’haver pres ja fa dies.

No cal dir que la indignació dels funcionaris del Mòdul 8 era majúscula, però malauradament amb ells no va tenir la mateixa empatia, quan a sobre els hi va etzibar que les amenaces a ells i les seves famílies van amb el sou.

Trobem lamentable que davant d’aquestes situacions el màxim responsable d’un centre tingui aquest discurs. No senyora directora, tot i rebre cada vegada més amenaces i agressions, ja en van unes quantes aquest any al centre sota la seva direcció, això no vol dir que les hàgim de suportar sense més i vostè ens hauria de protegir amb ma ferma.

UGTPRESONS volem recolzar a tots els companys per la seva professionalitat i maduresa  pel menyspreu mostrat per part de la direcció en aquests fets i exigim a la direcció tolerància zero davant aquests interns.

UGTPRESONS exigim a la direcció que aquest intern sigui cundat de manera exprés a un altre centre, i la farem responsable de tot el que pugui passar, per la seva erràtica gestió en la política penitenciària a Lledoners.

Ja són moltes les situacions viscudes els darrers mesos al centre que demostren la seva incapacitat per fer front com cal a determinades conductes inadaptades. Conductes que cal tallar de soca-rel, precisament perquè són les que finalment marquen els comportaments futurs dels interns envers els professionals que cada dia han d’estar treballant als mòduls.

Salut!

Secció Sindical d’UGTPRESONS al CP Lledoners

Sant Joan de Vilatorrada, 16 de setembre de 2021

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca