Reunió amb la direcció

Assisteixen per part de la direcció la directora, el subdirector d’interior, el gerent i el secretari tècnic jurídic. Per la part social, els sindicats representatius UGTPRESONS, CCOO, INTERSINDICAL i CSIF.

Interior i Seguretat

La Direcció s’ha compromès amb els companys de Salut Mental a dur a terme la revisió de l’actual protocol d’actuació 41/2018, que tindrà com a efecte una millora en els temes d’autoprotecció cap als funcionaris.

La direcció creu convenient una modificació dels aspectes més rellevants d’aquest protocol per poder fer front als actuals problemes de seguretat i d’actuació en aquest departament. Val a dir que aquesta direcció va tindre una reunió amb els professionals de Sant Joan de Déu per poder fer front a aquesta problemàtica i està treballant per arribar a una solució el més convenient possible per a les dues parts, considerant que la seguretat del centre penitenciari és fonamental per al correcte funcionament de qualsevol departament.

Pel que fa a la dotació de funcionaris  per al cap de setmana passa dels actuals quatre a un mínim de cinc en cada servei. Per altra banda la direcció ha manifestat que la dotació setmanal sigui de 5 funcionaris més el CUE durant el torn de matí, malgrat que a la tarda són 5 funcionaris comptant amb la presència del cap d’unitat. Han manifestat la voluntat de fer el possible per augmentar els efectius durant els torns de matí i tarda si el llibre de servei els hi permet fer-ho.

UGTPRESONS feia temps que exigia una reunió amb la direcció del centre per fer front a l’augment dels problemes de seguretat del departament de Salut Mental del centre i per exigir un augment de la plantilla de Salut Mental i de la resta del centre en veure augmentada les violentes agressions cap als funcionaris que presten servei.

UGTPRESONS ha demanat que la plantilla estigui formada per personal habitual i amb la formació pertinent, ja que aquest en aquest departament es tracta amb interns amb diverses i severes patologies mentals i es necessita un personal que conegui la forma correcta de treballar i fer servir els protocols d’actuació vigents.

Concurs horari

Respecte al concurs horari resta per resoldre alguns petits aspectes i la data de publicació. Respecte a aquest any, en les pròximes setmanes, els funcionaris i interins que vulgui podran concursar pel lloc desitjat amb la previsió que a principis de novembre ja estigui resolt. Pel que fa a l’any vinent, el concurs es durà a terme al maig i no serà, previsiblement fins a la segona quinzena de setembre quan es comenci amb el nou horari, deixant passar el període de vacances d’estiu.

La  direcció ha proposat  realitzar el proper concurs en diferent llistes de participació. Seria una única llista per a GAM prestacions, una altra per a GAM vigilància, una llista per a oficines i unes altres per CUSI I CAF, de manera que el fet que es presentés algun recurs en alguna d’elles, no es vegin afectades i paralitzades la resta, evitant així, que no es vegin afectats els altres companys. De moment és una proposta i fins a la setmana que ve no hi haurà una decisió al respecte.

UGTPRESONS ha exigit que el concurs i la resolució es porti a terme amb total transparència i serietat. També hem demanat un llistat de totes les places disponibles al centre, tant pel que fa a la dotació, a les places provisionals, a les  places vacants i les resultes d’aquestes. Cal dir que la direcció ens ha proporcionat el llistat detallat d’aquestes i ens ha comunicat que sortiran publicades el més aviat possible.

Us continuarem informant.

Salut,

Secció sindical UGTPRESONS-BRIANS2
Sant Esteve Sesrovires, 28 de setembre de 2021

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca