Reunió grup de treball penitenciari

UGTPRESONS ens hem reunit amb la nova directora de Serveis del Departament de Justícia, Raquel Sistaré, en la seva presentació formal després de ser recentment nomenada. També han estat presentats a la reunió com a nous càrrecs, la subdirectora general de Recursos Humans i Relacions Laborals, Begoña Vericat, el director general d’Afers Penitenciaris, César Galván i el subdirector general de Recursos Humans i Econòmics, Jesús Plaza.

La directora de Serveis, tot i ser una reunió bàsicament de presa de contacte, ha volgut copsar quines són les principals demandes que se li puguin traslladar per poder així saber quines han de ser les primeres actuacions que prendran.

UGTPRESONS hem encetat la reunió i li hem plantejat a la directora de Serveis les importants negociacions que cal abordar en referència als aspectes que, ara per ara, creiem prioritaris i que com a màxima responsable de dirigir la negociació, esperem que abordi immediatament amb decisió i valentia.

D’igual manera que li vàrem demanar a la mateixa consellera, hem parlat de la imperiosa necessitat d’afrontar el darrer tram de les negociacions de la jubilació anticipada, per elaborar l’informe final que caldrà tramitar a la Seguretat Social per a la seva aprovació.

L’Informe Tècnic elaborat respecte a la jubilació anticipada reflecteix la necessitat que té el col·lectiu, clarament i greument envellit, de poder optar a aquest avançament de la jubilació, situació que es veu accentuada pel clarament ineficaç, decret de segona activitat del qual disposem, i que és evidentment insuficient per fer front a aquesta problemàtica.

Igualment li hem demanat la necessitat de negociar també la incorporació del programa de rendiment professional (PRP), al nostre complement específic, tal com han reclamat tant el Departament d’Economia com la mateixa Funció Pública, per acabar d’una vegada per totes amb un complement que si bé s’ha demostrat molt útil, és un conflicte continu any rere any per prorrogar la seva continuïtat.

Quan a la convocatòria dels processos selectius encara no convocats, inclosos a l’oferta pública d‘Estabilització i Consolidació de 2017, UGTPRESONS esperem que tal com ja han manifestat, no els publiquin fins a tenir resolta la modificació legislativa pendent, que té com a objectiu reduir la temporalitat i que previsiblement es coneixerà al mes d’octubre, per poder així beneficiar-se els col·lectius afectats si així succeeix.

UGTPRESONS hem demanat també que es convoqui al més aviat possible el concurs de comandaments de Cusi i Caf, per així permetre que, un cop resolt, les nombroses places de lloc base que ara estan reservades puguin ser oferides com a vacants pures en el concurs de trasllats.

Hem volgut recordar que va ser la directora general de Funció Pública la que va manifestar que havia comunicat a tots els departaments, i per tant també al nostre, que havien de publicar els processos necessaris per “alliberar” el màxim nombre de places de lloc base que estan ara reservades per trobar-se ocupades en encàrrec en funcions o en comissió de serveis i així incrementar les places que podien sortir a una nova oposició.

UGTPRESONS sabem i així ho hem exposat que són molts altres els temes que arrosseguem, els quals són també molt importants pel nostre col·lectiu i que caldrà igualment abordar de manera progressiva i decidida, com ara el fet de professionalitzar el cos amb, entre d’altres, una carrera professional, el fet de ser considerats com agents de l’autoritat per fer front a l’augment de les agressions que estem patint, o negociar un nou acord penitenciari.

Per concloure amb la reunió, la directora de Serveis, evidentment s’ha mostrat coneixedora d’alguns dels punts que se li han plantejat. Ha manifestat que estem patint una situació general de temporalitat insostenible i que estan potenciant els sistemes de selecció, treballant en els diferents concursos que estan en marxa i els que s’han de publicar pròximament.

La directora també ha volgut deixar palès que no s’ha treballat d’una manera lògica per poder fer una carrera professional digna. Ha volgut traslladar, en la línia dels nostres plantejaments, que la primera negociació que vol abordar i intentar tancar al més aviat possible són els de la jubilació anticipada i la segona activitat, i el tema del PRP, i que cal buscar els aspectes que puguin tenir la màxima viabilitat i permetin tancar-se a curt termini.

La subdirectora general de Recursos Humans i Relacions Laborals ha comentat succintament que es ratifiquen en la data de la primera i segona prova de l’oposició de Tècnics Especialistes, que eren el 13 de novembre de 2021 i primera quinzena de febrer de 2022 respectivament i que estan treballant en el concurs de trasllats.

Finalment el subdirector general de Recursos Humans i Econòmics ens ha informat que a causa de l’elevat nombre de baixes mèdiques i després de rebre les demandes dels diferents centres, s’ha renovat a la majoria de reforços que finalitzen contracte el 30 de setembre.

UGTPRESONS valorem de manera positiva la reunió d’avui, en la qual encara que no s’ha entrat a valorar ni tractar en profunditat cap dels punts abordats, hem vist una clara voluntat d’afrontar els aspectes prioritaris que hem plantejat i en referència dels que ens convocaran en un curt termini per negociar-ne les condicions.

Salut i cuideu-vos!

UGTPRESONS

Barcelona, 28 de setembre de 2021

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca