Bufanda 2021: l’administració ara es desdiu i vol traslladar l’abonament de la productivitat al 2022

Aquest matí s’ha celebrat la segona reunió del grup de treball per a la recuperació de la productivitat (bufanda) que vam deixar de percebre l’any 2011, com a conseqüència de les retallades que el Govern d’aquell moment va imposar.

Recordem que aquelles injustes retallades s’han anat revertint paulatinament gràcies als diferents acords que la UGT hem signat al llarg d’aquest temps, i que, justament l’Acord del Comitè de Vaga de desembre de 2018, ha permès als empleats públics la recuperació íntegra de la paga extra 2013 i la imminent devolució de la de 2014 (recordem que a la nòmina del mes de novembre cobrarem la primera part, concretament el 55%) i que també preveu la recuperació del 50% de la productivitat aquest 2021 i ja el 100% l’any 2022.

La reunió d’avui estava destinada a tractar l’esborrany d’una proposta de productivitat que ens ha presentat l’Administració i que determina, a grans trets, l’àmbit d’aplicació d’aquest complement, les competències i objectius a assolir per cobrar-lo, els aspectes que podrien penalitzar o qüestions relacionades amb el temps mínim per accedir al complement, entre molts d’altres punts.

La UGT hem esmenat àmpliament el text i no cal dir que la no acceptació d’una part important de les esmenes proposades impossibilitaria l’arribada a un acord.

Però la part més rellevant de la reunió ha estat quan els representants de Funció Pública han posat en dubte el pagament de la part de la productivitat que l’Acord de desembre de 2018 preveu per aquest any 2021 i ens ha proposat traslladar-ho al 2022.

Han emprat arguments com que “no hi ha partida consignada als actuals pressupostos 2021 i que com serien 11,25 milions d’euros, no podem pagar-ho ara” o “no podem pagar una productivitat sense poder avaluar-la” i han manifestat la seva voluntat de traslladar el pagament a l’any vinent ja que han dit que “als pressupostos de l’any vinent sí que hi haurà partida i es podrà pagar, i si no hi haguessin pressupostos ho pagarem per Decret Llei”; capítol a part mereix el fet que hagin dit que no es pot avaluar la feina que hem fet aquest any perquè no hi ha uns criteris pactats.

La UGT ens hem mantingut ferms en reclamar el compliment íntegre de l’Acord i hem exigit que s’ha de pagar aquest mateix any i que els Acords es fan per complir-los. La inestabilitat de l’actual govern no garanteix uns pressupostos per al 2022 i si es pot pagar per DL l’any vinent també es pot utilitzar la mateixa via aquest any.

Respecte el comentari de la “no avaluació” d’aquest 2021 la UGT hem deixat clar que si volen valorar-nos enguany ho poden fer sobradament i els hem proposat que agafin de referència l’etapa de març de 2020 fins a l’actualitat, període on els servidors públics ja ens hem avaluat sobradament pencant de valent en totes les fases de crisi sanitària.

La reunió ha acabat, com era d’esperar sense acord, però amb el compromís per part de l’Administració de donar-nos una resposta en un breu espai de temps a les esmenes presentades al text i, naturalment, a la nostra exigència de cobrar el 50% de la productivitat aquest mateix any, tal i com està pactat.

Salut!

UGTGENERALITAT  

Barcelona, 5 d’octubre de 2021

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca