DERT en situació límit

Des de UGTPRESONS hem recollit el malestar dels treballadors del DERT sobre els problemes estructurals que pateix aquest departament de seguretat, i que volem alertar que si no es prenen SOLUCIONS RÀPIDES per part d’aquesta DIRECCIÓ, UGTPRESONS pendrà les mesures necessàries per resoldre aquesta situació esperpéntica.

La Direcció del Centre no es pot permetre tenir un departament de seguret com el DERT, DESCURÓS i amb una TRENTENA de cel.les NO OPERATIVES. Aquest fet provoca que en ocasions, s’hagi d’ubicar interns en cel.les que no reuneixen les condicions necessàries per ser habitada. D’altra banda, el fet de no disposar de totes les cel.les, fa que sigui més complicat evitar que interns amb incompatibilitats es creuin. El mateix passa amb els interns que compleixen sancions i mesures cautelars.

Els números parlen per si sols. El Departament concentra:

  • 16 interns entre Sancionats i Mesures Cautelars
  • 16 interns Art. 94 en FASE 1
  • 2 interns Art. 93 en FASE 1
  • 9 interns Art. 94 en FASE 2
  • Entre les dos FASES hi ha un total de 27 primers graus.

En aquest sentit, la DIRECCIÓ no dona compliment amb el que indica el Reglament Penitenciari, en el seu Article 91, que es el garantir la SEPARACIÓ de les diferents modalitats de vida regimental en un Departament especial de règim tancat.

La Llei Òrganica General Penitenciaria diu:

En el seu Article 4 que els interns han de cumplir les sancions disciplinàries.
En el seu Article 14 que l’administració penitenciaria ha de vetllar perquè els establiments siguin dotats dels mitjans materials i personals necessaris que assegurin el manteniment, desenvolupament i compliment dels seus fins.

Des de UGPRESONS volem trasladar a la DIRECCIÓ que si no pot donar compliment als mitjans materials degut als problemes estructurals, que mogui fitxa, i apliqui la Circular 5/2004 sobre trasllat d’interns en situació d’urgència.

El que no pot ser es que tinguem una concentració tant elevada de primers graus, en comparació amb d’altres centres, amb 30 cel.les no operatives i un estat lamentable i de deixadesa constant del propi departament.

UGTPRESONS reiterem que tots els departaments han de cumplir uns mínims de mitjans materials i de seguretat, i en aquest cas el DERT no els compleix. Per tant, demanem a la DIRECCIÓ que prengui nota i resolgui tots els problemes amb celeritat, per tal d’evitar problemes de seguretat.

Salut,

Secció sindical UGTPRESONS-CP PONENT

Lleida, 26 d’octubre de 2021

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca