Paga extra de 2014

LA UGT ACONSEGUIM EL PAGAMENT ÍNTEGRE A LA NÒMINA D’AQUEST MES DE NOVEMBRE

A la reunió de la Mesa General d’Empleats de l’Administració de la Generalitat de Catalunya (MEPAGC) que s’ha celebrat aquesta tarda i a la que UGTPRESONS hem assistit com a únics representants de l’àmbit penitenciari, la UGT hem aconseguit que a la nòmina del mes vinent el Govern ens aboni el 100% de la darrera paga extra que ens restava per recuperar, la de 2014.

Aquest Acord d’avui, que significa la recuperació efectiva de les 3 pagues extres que ens van robar (2012, 2013 i 2014), confirma el gran encert que va suposar la convocatòria l’any 2018 per part de la UGT, CCOO i Usoc de la primera vaga general dels serveis públics de la Generalitat de Catalunya, cosa que va obligar al Govern a negociar el retorn de les pagues extres espoliades, a més de d’altres conceptes, i que es va plasmar a l’Acord del Comitè de Vaga de desembre de 2018.

Recordem que aquesta convocatòria de vaga, a la que incomprensiblement ningú més s’hi va sumar (ni Csif, ni Catac, ni Acaip, ni la Intersindical ho van fer) va ser per donar resposta al menyspreu d’un Govern que, malgrat tenir un mandat del Parlament instant-lo a retornar-nos les pagues en dos anys, es va despenjar amb una proposta de devolució a 8 anys vista, o sigui que pretenien tornar-nos-les entre el 2019 i el 2026.

Doncs bé, i tot i que l’Acord de desembre de 2018 (obertament criticat pels sindicats que no es van afegir a la vaga) preveia una devolució de la paga extra de 2014 en dos trams, el 55% durant l’any 2021 i el 45% restant durant el 2022, la UGT hem aconseguit avui que es pagui la seva totalitat a la nòmina del mes que ve.

A la reunió, la UGT també hem recordat al Govern que l’Acord de 2018 preveu la negociació de mesures de flexibilitat horària i de conciliació i hem demanat a la Funció Pública que elabori una instrucció per a primers de novembre per tal d’implementar el seguit de mesures que vam acordar a la reunió de desembre de 2020 i que només estaven a l’espera del text definitiu.

Recordem que entre aquestes mesures ja acordades hi eren:

  • Permís de maternitat i paternitat: Possibilitat de gaudir-lo en règim de jornada parcial, o sigui per hores, ampliant així les setmanes de permís.
  • Permís d’hospitalització, mort, accident o malaltia greu: Possibilitat de decidir quan comença el període de 10 dies per gaudir-lo no sent obligat a que aquest s’iniciï el primer dia d’hospitalització.
  • Reducció de jornada: Possibilitat de compactar-la setmanalment.
  • Flexibilitat horària a l’entrada: Possibilitat d’incrementar en 30 minuts extres l’actual flexibilitat horària a la franja de permanència obligada.

A banda de l’aplicació immediata d’aquestes mesures, la UGT hem demanat la convocatòria del Grup de Treball per seguir avançant en aquesta matèria i hem manifestat que en cap cas ens oblidem d’altres que ja vàrem situar a la mesa de negociació com les 35 hores de jornada setmanal, la recuperació de 3 dies d’assumptes propis, la recuperació del 100% de retribucions durant el primer any de reducció de jornada per cura de fill o la implementació de la borsa d’hores del 5% de la jornada laboral per motius de conciliació.

Per últim hem d’afegir que la recuperació íntegra de la paga extra aquest mes de novembre suposa, però, que el 50% de la “bufanda” previst per a aquest any, i del què encara n’estem negociant el model, es traslladarà a l’any vinent, moment en que recuperarem el 100% d‘aquest complement.

La UGT considerem l’acord d’avui una notícia excel·lent per als més de 200.000 servidors públics als que se’ns va espoliar part de les nostres retribucions a més de permetre tancar un conflicte que teníem obert des de 2012.

Salut!

UGTPRESONS

Barcelona, 18 d’octubre de 2021

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca