Greus incidents al CP Brians2

Avui dilluns han tornat a succeir greus incidents al nostre centre. El nivell de tensió i estrès que estem patint augmenta cada dia que passa i no sabem com pot acabar, però ens temem el pitjor. Estem pagant les conseqüències d’una política nefasta per part de la nostra administració, i ja fa temps que anem advertint que la situació comença a ser incontrolable.

Els fets d’avui al MR2 han començat quan un intern, al ser informat del compliment d’una nova sanció que li restava per complir, ha començat a aixecar la veu i a ficar-se cada cop més violent i en el moment d’intentar aturar-lo, s’ha desfet de les subjeccions dels funcionaris i els ha propinat diversos cops de puny i puntades al cap dels dos companys, tirant-los a terra i continuant així les agressions. Després s’ha atrinxerat a l’office del mòdul amb pals d’escombra que havia aconseguit de la cuina.

S’ha hagut d’activar un Codi 2 i ràpidament els funcionaris del departament especial s’han presentat amb els equips d’intervenció i han aconseguit reduir a l’intern en un ambient de màxima tensió i exaltació dins del mòdul, on molts interns han aprofitat per cridar i fer augmentar la tensió que s’estava vivint en aquell moment. L’intern ha estat conduït i aïllat al Dert. Cal remarcar novament, que aquest intern, feia pocs dies havia sortit del Dert en complir el primer grau i que és un malalt psiquiàtric molt perillós i que compta darrerament amb molts antecedents violents.

A conseqüència de tot això, els funcionaris han patit diverses ferides de considerable gravetat i han hagut de ser atesos pels serveis mèdics en primera instància, per ser traslladats posteriorment a la Mútua per la seva valoració. Des d’UGTPRESONS els hi desitgem una ràpida recuperació, i felicitem la professionalitat de tots els companys que han intervingut als fets.

UGTPRESONS fa molt de temps que venim denunciant que aquest perfil d’interns, pels historials psiquiàtrics i pels seus antecedents d’agressions, no haurien de conviure amb la resta de la població reclusa. Hem reivindicant aquesta mala praxi en diferents ocasionis, i exigim un canvi de política en el tractament d’interns amb malalties psiquiàtriques tant severes com la de l’intern que ha protagonitzat els greus fets d’avui, i que per desgràcia no és aïllada.

Per altra banda, poc després dels fets del MR2, s’ha hagut d’activar un codi vermell al Dert, quan un intern ha cobert la porta per dins de la seva cel·la amb el matalàs i l’ha incendiat. Els funcionaris s’han hagut d’equipar amb els equips de respiració autònoma per poder treure’l de la cel·la plena de fum i  salvar a l’intern de morir cremat o ofegat.

S’ha activat un codi 0 i ha estat necessari el suport de dues ambulàncies. L’intern a estat traslladat urgentment a l’hospital. Una vegada aquest problema ha estat solucionat, s’ha activat un Codi 1 al mateix departament on un intern estava protagonitzant un altre altercat a la seva cel·la. Gràcies a la feina dels companys han aconseguit reconduir la situació.

Cal remarcar que gràcies a la professionalitat dels funcionaris que estaven assignats al servei d’avui s’ha pogut tornar a una relativa normalitat al Centre. Reiterem que l’ambient cada vegada és més hostil, amb la paradoxa de cada vegada tenim menys personal, torn rere torn. Aquest cap de setmana al llibre de serveis els hi mancaven uns 20 funcionaris per cobrir el servei i creiem que és del tot inacceptable per a garantir la seguretat del centre penitenciari, tant per als funcionaris com per als interns, continuar treballant sota mínims.

UGTPRESONS tornem a reiterar a la direcció del Centre i als nostres responsables de la Secretaria i de la Conselleria,  que estem treballant en unes condicions deplorables i amb un risc que va en augment dia a dia. Som el centre penitenciari de Catalunya amb més casos de Covid-19 (més de 300 interns) i on s’estan aplicant les restriccions més estrictes per als interns.

UGTPRESONS reiterem que a més de sofrir les conseqüències d’una política nefasta per part de la nostra administració, estem patint les desastroses polítiques sanitàries actuals i creiem que un centre penitenciari s’hauria de tractar amb més cura i amb més especificitat, ja que la gent que viu a dins està privada de llibertat i el fet d’estar actualment en situació aïllament quasi total, sense poder realitzar comunicacions ni gaudir de permisos, fa que mentalment la situació empitjori dràsticament.

Exigim als responsables de la secretaria, i a la direcció del nostre Centre que també ho faci, a més de un canvi en les seves polítiques, la incorporació immediata de nou personal per poder assolir tot el volum de feina existent. Amb la plantilla actual és del tot impossible i molt perillós, tant per la nostra integritat com per la dels mateixos interns. Els treballadors de Brians  2  volen treballar en condicions que garanteixin el correcte desenvolupament de les nostres funcions sense posar en perill la nostra vida.

Salutacions

Secció sindical d’UGTPRESONS al CP Brians 2

Sant Esteve Sesrovires 22 de novembre de 2021

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca