La UGT aconseguim millores de conciliació i de flexibilitat horària

Reunió de la Mesa General

Feia un any que no es reunia aquest grup, que deriva de l’Acord del Comitè de Vaga de desembre de 2018, fet que suposava que mesures que havíem presentat a l’Administració fa molt de temps es trobessin congelades. Avui finalment hem reactivat aquest grup de negociació i hem començat a veure alguns avenços en aquesta matèria.

15 HORES ANUALS PER MOTIUS DE SALUT

La UGT hem aconseguit que el personal administratiu i tècnic (en el que es troba integrat el personal penitenciari) només hagi de presentar una declaració responsable per disposar de les 15 hores per motius de salut; recordem que fins ara calia presentar una justificació d’assistència mèdica.

Per fi s’equipararà aquest col·lectiu al personal de l’àmbit d’educació pública al que només se’ls requeria la declaració responsable.

No obstant això, l’Administració es nega a aplicar aquesta mesura a l’àmbit de l’ICS amb l’excusa que cada àmbit té potestat per decidir com fer-ho, malgrat ser sobradament coneixedors que el marc de negociació de la MEPAGC abasta molts col·lectius, inclòs l’ICS.

De la mateixa manera que tots els empleats públics vam patir les salvatges retallades, ara tots els col·lectius han de poder de beneficiar-se dels avenços en la restitució de drets suspesos o millores de les condicions laborals.

JUSTIFICACIÓ D’ABSÈNCIES PER VISITA MÈDICA

Arran de la problemàtica que suposava la inconcreció del punt 5è de la Instrucció 1/2019, que permetia que alguns departaments fessin una lectura restrictiva del mateix i autoritzessin només les visites mèdiques dins de l’horari laboral quan aquestes coincidien només amb la franja flexible de l’horari, hem aconseguit que ho modifiquin i que a partir d’ara no hi hagi cap impediment a tenir la visita mèdica dins de la franja horària de permanència obligada.

30 MINUTS EXTRES DE FLEXIBILITAT HORÀRIA

Aquesta també és una demanda llargament reivindicada per la UGT. Per fi, aquells empleats públics que gaudeixen de 30 minuts o d’una hora de flexibilitat horària per motius de conciliació, disposaran, si així ho necessiten, de 30 minuts addicionals de flexibilitat horària a l’inici de la jornada de permanència obligada.

Recordem que a l’àmbit penitenciari UGTPRESONS haver de portar als tribunals la negativa de l’Administració Penitenciària a autoritzar aquesta mesura, i no va ser fins que el Tribunal Suprem ens va donar la raó que la vam poder recuperar.

PERMÍS DE “MATERNITAT/PATERNITAT” EN JORNADA PARCIAL

La UGT consideràvem que aquesta mesura s’havia de fer extensiva sí o sí al personal funcionari ja que hores d’ara només la podia gaudir el personal laboral, així ho havíem reclamat i avui també l’hem acabat acordant.

Per tant, a partir d’ara tant la mare biològica com el progenitor diferent de la mare biològica podran gaudir a temps parcial del permís per naixement, per adopció, per guarda amb finalitats d’adopció o acolliment temporal o permanent. Aquesta modalitat, però, haurà de respectar sempre les primeres 6 setmanes posteriors al part o la resolució judicial per la qual es constitueix l’adopció o bé de la decisió administrativa de guarda amb finalitats d’adopció o acolliment, que s’hauran de gaudir de manera íntegra.

Això permetrà, per exemple, que es puguin “reconvertir” les darreres 10 setmanes del permís en 20 setmanes, això sí treballant la meïtat de cada jornada laboral.

CÒMPUT INICIAL PER AL GAUDIMENT DEL PERMÍS PER HOSPITALITZACIÓ

Hem aconseguit que l’inici del permís no hagi de coincidir necessàriament amb el primer dia d’hospitalització del familiar fins al segon grau de consanguinitat o afinitat.

A partir d’ara, el termini per començar a comptar els 10 dies per gaudir-lo el decidirà el treballador/a lliurement i podrà iniciar-se en qualsevol moment mentre es mantingui l’hospitalització.

Recordem que aquest permís es pot gaudir de manera discontínua també a lliure elecció del treballador/a.

VALORACIÓ

La UGT hem insistit en la necessitat que totes les mesures acordades aquest matí entrin en vigor de forma immediata. L’Administració hi està d’acord però requereixen d’un temps de tràmit perquè volen que siguin aprovades totes per Acord del Govern de la Generalitat.

Malgrat que fem una valoració satisfactòria de la reunió d’avui, hem advertit als responsables de Funció Pública que amb això no ens conformem. Encara hi ha drets retallats que volem recuperar, així com noves propostes que la UGT hem presentat i que volem que s’implementin.

L’Administració s’ha compromès a convocar-nos de nou en els pròxims dies, un cop hagi estudiat les propostes sindicals, per poder seguir avançant.

Salut!

UGTPRESONS

Barcelona, 17 de novembre de 2021

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca