Recuperades totes les pagues extres

“Un acord signat per comparses i palmeros”

“Un acord amb el que ens volen vendre una moto”

“Un acord delirant que no és més que un pasteleo”

“Un acord vinculat a condicions de difícil o impossible compliment i ple d’ambigüitats i dilacions en el temps”

“Un nyap negociador i una cessió a l’Administració”

Aquests són algunes de les demagògiques frases que Catac i Csif ens van dedicar quan el 12 de desembre de 2018 la UGT, CCOO i Usoc vàrem signar l’Acord de retorn de les pagues extres de 2013 i 2014, que el Govern pretenia retornar inicialment en el període 2019-2026.

Un Acord fruit de la convocatòria de la 1a vaga general dels serveis públics de la Generalitat, impulsada exclusivament per la UGT, CCOO i Usoc, i destinada a acorralar el Govern i obligar-lo a pactar el retorn de les nostres pagues. Recordem ara que cap sindicat més s’hi va afegir, tampoc Catac ni Csif, i que aquests mateixos sindicats la van intentar torpedinar contra programant una concentració d’un parell d’hores.

Un Acord obertament criticat per diverses organitzacions sindicals i col·lectius, que ara es materialitza, en pràcticament la totalitat de la part retributiva, amb la devolució definitiva de totes les pagues extres que ens van espoliar.

Un Acord titllat com “el pitjor Acord dels darrers anys” i criticat de portes enfora, però que amb posterioritat en demanaven el compliment a les meses de negociació i, a sobre, es penjaven les medalles d’uns avenços dels quals mai van participar.

El temps i els fets posen cadascú al seu lloc, però també l’hemeroteca, i mentre la UGT vàrem optar per endegar mesures dràstiques i pressionar el Govern per aconseguir un Acord que ara tothom aplaudeix, d’altres s’ho miraven des de la barrera esperant que no es complís, malgrat que això perjudiqués gairebé 200.000 servidors públics.

Una vegada més es demostra que el sindicalisme responsable però ferm, reivindicatiu i combatiu de la UGT és la única via per avançar en les millores socials i laborals. La resta és pura demagògia.

Salut i cuideu-vos!

UGTPRESONS

 

Barcelona, 25 de novembre de 2021

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca