Reunió amb la direcció

Assisteixen per part de la Direcció del centre el Sr Director, el Sots director de Règim Interior, la Secretària tècnica jurídica, la Gerent, la Cap de la  unitat de suport als equips directius i la cap de l’oficina de recursos humans. Per la part sindical UGTPRESONS i CC.OO.

PERSONAL

Pel que fa a l’àrea de recursos humans, ens comenten com està la situació de la plantilla a data d’avui, que és molt semblant a la foto que ja teníem el passat estiu.

Pel que fa a les baixes, a hores d’ara estem millor que abans de la pandèmia, amb 79 baixes en el conjunt de les àrees (interior, rehabilitació i oficines), algunes de les quals resten cobertes. Per exemple s’han cobert 8 àrees mixtes vigilància, però cap de prestacions, i 20 places de GSI més un GO. Cal tenir en compte que el dia 31 van finalitzar 4 persones que eren reforços i que no han renovat. A això cal sumar els 14 companys i companyes, reforços COVID que ja no van renovar anteriorment.

La fi de les fortes restriccions derivades de la pandèmia ha fet que en l’actualitat la partida pressupostària per personal hagi quedat bastant minvada i això fa que no es pugui mantenir a tot el personal. La direcció manifesta que reclamen constantment més personal perquè són coneixedors de la demanda que tenim. Des d’UGTPRESONS hem insistit en aquest punt, ja que la falta endèmica de personal i la nostra seguretat no pot dependre sempre de problemes pressupostaris, com ha quedat palès a la darrera agressió al CP Ponent.

UGTPRESONS vam demanar que es cobrís la plaça d’educador de cap de setmana que va quedar vacant en marxar qui l’ocupava, ja que va guanyar plaça en un altre centre en la darrera oposició. La direcció ha decidit que aquesta plaça passi a estar entre setmana.

També hem preguntat per la disminució de places de cap de setmana a conseqüència del concurs horari, però ens comenten que no ha estat per això, sinó  pel fet que 4 companys d’aquest torn eren reforços que no han estat prorrogats.

Respecte a la plaça de responsable d’equips informàtics que va quedar vacant per la jubilació del responsable, ens comenten que ja està ha estat seleccionada la persona a ocupar-la, però que no saben quan l’ocuparà, ja que també han de cobrir alhora la plaça que deixa aquesta persona.

OBRES

La direcció ens fa un resum de com estan actualment les obres del centre. Ara van a bon ritme i s’estan complint els terminis previstos. Pel que fa a la fase 0 i 1, zones d’oficines i mòdul 1, entre altres espais totalment finalitzades. Pel que fa a la fase 2, que afecta el MR2, teatre, poliesportiu, DMS i escola està actualment en marxa. La totalitat del projecte es preveu que finalitzi a finals de l’any 2022.

Aprofitant aquesta fase, UGTPRESONS hem preguntat per com afectarà la zona del poliesportiu, ja que rebem moltes queixes. Això queda inclòs en les obres d’aquesta fase. Pel que fa al cert descontrol que hi ha a vegades amb interns que es creuen o es queden per la zona quan no han d’estar, la direcció manifesta que el que cal és més coordinació entre professionals en la sortida de l’àrea educacional, poliesportiu i teatre i que faran indicacions en aquest sentit.

Pel que fa a les obres de la carretera d’accés, un cop finalitzat el tram propietat de Justícia i respecte el tram entre l’enllaç amb la carretera a Granollers i el tram passat el pont de l’autopista, sembla que serà més complicat, ja que hi intervenen 3 operadors: Estat, ADIF i Diputació de Barcelona. Sembla que pel que fa a la Diputació hi ha un projecte pel tram de la seva competència que afecta el tram immediatament anterior i posterior al pont del ferrocarril i que sembla que volen començar les obres l’abans millor, cosa que pot comportar que mentre durin les obres calgui habilitar un camí alternatiu d’entrada i sortida del centre, ja que el pont quedarà inutilitzat.

Altres obres menors, que no menys importants, tenen relació amb la il·luminació (diversos focus no operatius al MSOB i mòdul 4, que ja estan al cas, els lavabos de la sala de descans i buscar una solució a la sala de lactància. En aquest aspecte UGTPRESONS hem insistit en la necessitat de buscar un espai idoni per les persones que necessiten aquest servei. La direcció, tot i que manifesta que no és fàcil trobar un espai adient amb l’estructura actual, estudiarà la situació. També hem comentat la possibilitat de separar físicament els espais de la zona de menjador interior i la part destinada al descans, però aquí la direcció veu més problema atès que l’espai és el que és i fer un tancament més profund no ho veuen clar.

Respecte a els vestidors, que presenten deficiències es repararà el que es pugui amb l’empresa de manteniment. Hem insistit molt en les deficiències que trobem quant al manteniment general ja que es fan comunicats de desperfectes, l’empresa de manteniment o no ve, o ve a mirar i no aporta solucions, com els aparells d’aire condicionat que fa anys que estan espatllats. La gerent pren nota i els ho comunicarà.

C-30

UGTPRESONS hem sol·licitat que el servei sigui reforçat amb un altre treballador, ja que és una unitat que ho necessita. La direcció confirma que està d’acord en la proposta i que en funció de les possibilitats incorporarà més personal.

PROBLEMÀTICA PSIQUIÀTRICA A PRESONS

Des D’UGTPRESONS hem insistit en la necessitatde tractar adequadament les patologies psiquiàtriques, ja que provoquen molts maldecaps a la plantilla. Tothom és conscient que no és un tema fàcil. La direcció confirma que el centre disposarà en un futur d’un departament de psiquiatria com abans, però que les obres no es preveuen fins al 2023. Per tant, mentre duri aquesta situació els aguts sí són portats a Brians per estabilitzar-los, però els que tenen episodis puntuals resten als mòduls. En aquest punt cal coordinació amb serveis mèdics i personal de rehabilitació.

RENOVACIÓ RAK INFERMERIA

Des d’UGTPRESONS hem qüestionat la idoneïtat d’instal·lar un equip RAK al búnker d’infermeria tenint en compte les conseqüències en la salut que pot comportar. No obstant, des de la direcció ens manifesten que són coneixedors de la queixa, però que el que s’ha fet és modernitzar un aparell que ja hi estava instal·lat i que ara és més modern i segur que el que hi havia abans i que en cap cas ha implicat instal·lar res de nou que no hi estigués ja abans, per això no entenen la queixa.

ALTRES

Pel que fa als últims incidents relacionats amb l’entrada d´objectes i substàncies prohibides al centre, des d´UGTPRESONS reclamem que s’estudiïn i es coordinin mesures de control per evitar el constant degoteig de mòbils i substàncies prohibides que s’intercepten al nostre centre pràcticament cada dia. Des de la Direcció se’ns explica que es fan esforços per controlar les diferents vies d’entrada, i que s’està treballant des de fa mesos amb especial atenció en aquest àmbit. Tanmateix, se’ns recorda, la importància que tots ens impliquem activament en la nostra feina per evitar  o com a mínim mitigar les possibles entrades i tràfic de substàncies i objectes prohibits. Des d´UGTPRESONS els hi fem memòria que l’ultima circular de la Secretaria amb relació als escorcolls, no ajuda molt al desenvolupament de la nostra feina diària; i tot i ser conscients d’aquest punt, la Direcció ens argumenta que els escorcolls motivats davant un incident són una eina de prevenció bàsica i necessària per a la seguretat de tots.

D’altra banda, se’ns informa que ben aviat serà publicada a l’ATRI la vacant d’una plaça de cap d’unitat provisional, originada per la marxa d’un dels caps d´unitat a altre centre.

Després de mesos de reclamacions, hi ha compromís d’instal·lar ordinador al búnquer exterior del MSOB per poder identificar interns. Això, i d´altres intervencions que requereixen connexions al punt xarxa hi han hagut d´estar autoritzades i dissenyades des de la Secretaria.

No volem deixar de banda que mentre es produïa la reunió hem hagut de lamentar un nou incident al centre, que ha requerit l’activació d’un codi 2 per alteracions regimentals derivades de baralla entre interns de diferent ètnia que ha requerit la professional intervenció  dels funcionaris de servei al centre per aïllar als causants de la baralla i conduir-los al MR 5 en aïllament, cosa que va en línia amb el que denunciàvem al punt anterior amb relació a la conflictivitat i el tràfic de substàncies i objectes prohibits al centre.

En la intervenció dos companys han patit ferides que han requerit assistència mèdica, i des d’UGTPRESONS volem desitjar-los una ràpida recuperació.

Salut!

Secció Sindical d’UGTPRESONS al CP Quatre Camins.

La Roca del Vallès, 2 de novembre de 2021.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca