Reunió amb la direcció

La direcció de ponent va convocar als sindicats per avui divendres a les 12’30 hores. Cal dir que els sindicats no tenien cap esperança què aquesta reunió faci canviar res de les mobilitzacions previstes pels treballadors. A tot això hem d’afegir la decebedora intervenció de la Consellera d’ahir a la Comissió de Justícia on només va quedar palès que el nostre departament es troba a la cua de les inversions pels pressupostos per l’any vinent. Tot un gerro d’aigua freda!

Els sindicats, després de criticar que la direcció no els hagi citat amb anterioritat, han fet una exposició dels motius de les seves reclamacions i que són les del manifest del passat 4 de novembre:

 • Repartiment de la medicació. La direcció comenta que és una qüestió en la que ens dona la raó i es ratifica en la necessitat de solucionar aquesta problemàtica amb la medicació diluïda. Però que és una directriu del Departament de Salut. En aquest sentit la Consellera va comunicar ahir la voluntat de reunir-se amb el Departament de Salut i proposar mesures per garantir una distribució correcta des d’un punt de vista sanitari però observant la singularitat que necessita el Sistema Penitenciari. “És Barcelona”.
 • Millorar la infraestructura. La direcció comenta que és una qüestió en la que ens dona la raó i es ratifica en la necessitat de millorar la infraestructura penitenciaria. Ens informen que ja van presentar un estudi de necessitats a la direcció General i que, constantment, informen i es reiteren en aquestes i les noves necessitats que poden sorgir. La Consellera va reconèixer l’estat ruïnós de la presó i va parlar de fer una presó nova. OLÉ TÚ!! “És Barcelona”.
 • Una dotació correcta de treballadors. La direcció comenta que és una qüestió en la que ens dona la raó i es ratifica en la necessitat d’augmentar la ràtio de funcionaris. Ens comenten que la seva previsió seria passar de 144 GSI a 180. Ens informen que ja van presentar un estudi de necessitats a la direcció general i que, constantment, informen i es reiteren en aquestes i les noves necessitats que poden sorgir. “És Barcelona”.
 • Implementar l’estudi de l’Equip Tècnic sobre 2a Activitat i Jubilació Anticipada. Ens comenten que tramiten totes les peticions de 2a Activitat i que es resolen a Barcelona, per tant és: “És Barcelona”.
 • Augment d’interns psiquiàtrics. En aquest punt la direcció ens informa que el diagnòstic mèdic d’aquests interns depèn d’una valoració psiquiàtrica. I què en aquest sentit faran una anàlisi més profund per determinar si hi ha una acumulació d’aquest tipus d’interns. “És Barcelona”.
 • Anul·lació de la Circular 2/2020. “És Barcelona”.
 • Cessament de la direcció del CP Ponent. Els sindicats han exposat que la pèrdua de la confiança amb aquest Equip Directiu és total. “És Barcelona”.

No obstant tot això nosaltres hem assistit amb un ànim constructiu i ens han assegurat que:

 • La direcció lamenta, profundament, si algun funcionari de servei el dia de l’agressió al Cap d’Unitat del mòdul 6 ha percebut menysteniment i que prenen nota per tenir aquesta sensibilitat que no van saber transmetre.
 • Que a principis d’any aquells funcionaris que facin petició per sortir dels mòduls conflictius, després de molts anys de servei, seran atesos. I que en el cas que sigui una necessitat urgent poden avançar aquesta gestió.
 • És revisarà el procediment de les videotrucades per tal de fer-ne una millor distribució i evitar la concentració durant el cap de setmana.
 • La direcció es compromet a realitzar reunions de forma periòdica amb els Caps d’Unitat i professionals per conèixer les necessitats dels mòduls.
 • La direcció analitzarà el funcionament del sistema de Fases, d’aplicació exclusiva d’aquest centre, per assegurar-ne un funcionament correcte.
 • Els sindicats han exposat que hi una concentració extraordinària d’interns estrangers (M3-78’75%, M4- 55’9%, M5- 63’7%, M6-77’6%, etc) la major part dels quals no té vinculació familiar a la província de Lleida. En aquest sentit la directora ens comenta que recentment ha rebut un informe de Serveis Socials en aquest sentit. Els sindicats denuncien que part de la problemàtica de la seguretat interior radica en aquest aspecte. Cal afegir els interns psiquiàtrics o amb conducta disruptiva.
 • La direcció és compromet a continuar elevant tots els informes de necessitat al Centre Directiu. La directora ens ha comentat que el Director General l’ha trucada avui per dir que la propera setmana hi hauran pronunciaments concrets en l’àmbit de les reclamacions dels treballadors del CP Ponent.

Podríem resumir les 3 hores de reunió en dues idees:

 1. Cap tipus d’autocrítica i una centrifugació de les responsabilitats cap a “Barcelona”.
 2. Portem anys amb els mateixos problemes i no creiem que amb aquesta manera de treballar hi trobem solucions adients. Malauradament, la confiança de la plantilla amb aquest Equip Directiu està trencada.

Els sindicats hem conclòs que davant de les paraules de la Consellera, del Director General i de la Direcció del nostre centre no hi ha res més que fum. Res que faci pensar en altra cosa que continuar amb la mobilització per recuperar la nostra dignitat.

US ESPEREM EL PROPER DIJOUS!!

PER LA NOSTRA DIGNITAT

Lleida, 12 de novembre de 2021

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca