Signat l’acord històric de jubilació anticipada

UGTPRESONS hem signat aquets matí un històric preacord que possibilitarà la jubilació anticipada dels professionals penitenciaris, un objectiu que portem perseguint i reclamant des de fa molts anys i que finalment es farà realitat en només uns mesos.

No obstant, i degut a informacions, o més aviat desinformacions, que alguns sindicats i col·lectius estan fent córrer, considerem necessari fer alguns aclariments del text:

 1. Aquest Preacord es ratificarà el proper dijous dia 2 amb la signatura del Govern de la Generalitat, representat per la Consellera de Justícia.
 2. El Preacord actua com un acord en tota regla ja que està ratificat amb les signatures del Secretari de Mesures Penals i el Director General de Serveis Penitenciaris.
 3. Desacreditar el preacord considerem que està fora de tota lògica quan aquest és l’acord més anhelat per tots els professionals penitenciaris, però entenem que el summun de la incongruència és ser part signant del preacord i a l’hora posar-lo en dubte titllant-lo de “declaració d’intencions”, com ha fet Csif en un comunicat.
 4. Els Preacords que són posteriorment ratificats com Acords és una pràctica normal i habitual, i és el que sempre s’ha fet amb els nostres acords de condicions laborals.
 5. El Preacord avui signat, que es transformarà dijous vinent en un acord que comprometrà al Govern de la Generalitat, possibilitarà la jubilació anticipada al llarg de l’any 2022.
 6. L’Acord compromet el Govern a proveir les partides pressupostàries necessàries per fer efectiu el compromís.
 7. El Govern de la Generalitat traslladarà ara al Ministerio de Ocupación i Seguridad Social l’infome tècnic INTEGRE que el Grup de Treball Penitenciari vàrem aprovar el passat 17 de febrer.
 8. Serà el Ministerio de Ocupación i Seguridad Social qui determinarà els col·lectius que finalment podran accedir a l’avançament de l’edat de jubilació, en base als criteris de penositat, perillositat, toxicitat, etc….
 9. Serà també el mateix Ministerio de Ocupación i Seguridad Social qui determinarà els coeficients reductors i els increments de cotitzacions a la seguretat social que tindrà, tant la Generalitat com els propis treballadors.

A la reunió hem insistit en la derogació o modificació substancial de la circular 2/2021, cosa a la que s’ha tornat a comprometre el Director General de Serveis Penitenciaris, assegurant-nos que tenen ja pràcticament enllestit un nou text que reformularà l’anterior i que en els propers dies ens presentaran. UGTPRESONS considerem prioritari i irrenunciable que això es produeixi.

UGTPRESONS deixem clar que, malgrat avui és un dia històric que tots hauríem de celebrar (inclòs els que signen i desprès desacrediten), encara resten temes que sí o sí hem de tractar i solucionar, i que portarem a la reunió del proper dijous amb la Consellera de Justícia, per exemple:

 • Integració del PRP al complement específic
 • Dimensionament de plantilla amb increment net de personal
 • Reconeixement d’Agents de l’Autoritat
 • Etc …

Salut!

UGTPRESONS

Barcelona, 26 de novembre de 2021

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca