Presentació del nou vestuari

UGTPRESONS hem assistit aquesta tarda a una reunió amb responsables de la secretaria en què ens han presentat els models de roba de les diferents empreses que s’han presentat al concurs i de les que una de les mateixes serà l’escollida per ser la definitiva nova uniformitat dels professionals penitenciaris de servei interior.

Les diverses mostres que hem pogut visionar i palpar pressenten una qualitat superior a la que fins ara fèiem servir a la nostra uniformitat. Els canvis que es produiran a l’uniforme són substancials, i de manera resumida serien els següents:

  • L’històric “tabard” se substitueix per dues peces, per una banda, una jaqueta tipus softshell, més lleugera i càlida, i una segona capa tipus ¾ més prima que farà la funció d’impermeable.
  • Els pantalons, de color gris, amb teixit més tècnic que els actuals, amb butxaques laterals, elàstic a la cintura, i hi haurà models i talles específics tant per dona com per home.
  • Respecte a la part superior, se substitueixen les camises tant d’estiu com d’hivern, per un polo de color blau clar. La confecció també està feta amb teixits més tècnics que els actuals.  El jersei d’hivern, tant gros i tan pesat, desapareix.
  • Respecte al calçat, ens han presentat el que seran les noves botes, res a veure amb les que fins ara ens han donat. Les noves són més tècniques, lleugeres, amb puntera reforçada, impermeables, transpirables i amb sola antilliscant. Hi haurà l’opció d’escollir amb canya alta o tipus sabates.
  • Com a complements, tindrem uns nous guants antitall i cinturó tèxtil amb sivella de plàstic, molt similar a l’actual, al qual s’afegeixen dos accessoris, un per penjar claus i l’altre pels guants.  

L’administració ens informa que una vegada s’hagi aprovat el model definitiu d’uniformitat amb el nou proveïdor guanyador del concurs de licitació, i passat el termini d’al·legacions que puguin presentar les empreses que no guanyin, cap a finals de febrer podran presentar aquesta nova uniformitat. Posteriorment, la previsió que tenen, és que en un termini aproximat d’uns tres o quatre mesos s’acabarà de definir la comanda, les quantitats a produir i es començarà la producció i posterior distribució als centres penitenciaris.

Respecte a la periodicitat d’entrega d’aquest nou uniforme, ens informem que tenen fer una primera entrega cap al juny-juliol i una segona cap a finals del 2022 o començaments del 23. Com que el contracte amb l’empresa  serà de cinc anys, aquest serà el temps que ens haurà “d’aguantar” el nou uniforme, del que ens faran entrega de 2 polos i 2 pantalons d’estiu, 2 polos i 2 pantalons d’hivern, 1 jaqueta softshell, 1 jaqueta impermeable tipus ¾, 1 parell de botes o sabates i els complements ja comentats.

Després de tant de temps esperant, avui podem dir que per fi sembla que podrem tenir un uniforme a l’alçada de la feina que fem i del cos que representem. Ara queda esperar que es compleixin els terminis previstos i puguem gaudir del nou uniformem aviat.

Salut i cuideu-vos!

UGTPRESONS

Barcelona, 28 de desembre de 2021

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca