“Recomanacions” en relació a la cobertura extraordinària del servei

UGTPRESONS hem tingut coneixement que des de l’oficina de Recursos Humans del centre penitenciari de Brians 2 s’està contactant amb un nombre indeterminat de treballadors i treballadores del centre per tal de comunicar-los que s’han d’incorporar al seu servei a una hora diferent que la que recullen els diferents acords que regulen els horaris dels professionals penitenciaris.

Davant d’aquesta decisió UGTPRESONS volem informar del següent:

  1. Els horaris dels professionals penitenciaris de les tres àrees de treball venen recollits a diversos acords i no poden ser modificats, excepte que es motivi per escrit signat per algun membre de l’equip directiu i per causes excepcionals i degudament justificades.
  2. No és una causa excepcional i justificada adduir “que es preveuen necessitats excepcionals de personal”. La previsió d’un fet futur no pot servir per modificar el teu horari.
  3. Emparar-se en l’article 43.2 del Decret 329/2006 per modificar l’horari, com sembla que és el que està fent l’administració penitenciària, és del tot incorrecte ja que aquest article preveu ampliar el nombre d’hores habituals, però no anticipar la jornada per una “possible” excepcionalitat.
  4. Una trucada o mail no és cap notificació i, en qualsevol cas, ha de venir acompanyada d’una notificació signada per un membre de l’equip directiu.
  5. Els professionals penitenciaris que es troben fora de servei no estan obligats a agafar el telèfon o consultar el mail, ja que també tenen dret a la desconnexió digital com la resta de servidors públics.
  6. Malgrat contestar el telèfon o el mail, els professionals penitenciaris poden patir situacions que els impedeixin incorporar-se al seu servei, i més quan aquest és comença en hores no previstes a la nostra regulació.
  7. La nostra salut preval sobre qualsevol ordre, i més quan no està suficientment motivada. Si ets trobes malalt, i tens a corresponent acreditació mèdica, no has d’anar a treballar.
  8. El dret a tenir cura de fills o familiars és superior a qualsevol notificació: si tens la impossibilitat d’anar a treballar a la hora avançada per atendre fills menors i ho pots acreditar, no cal que avancis la hora d’entrada.

Per últim els serveis jurídics d’UGTPRESONS estan a la disposició dels seus afiliats i afiliades i els donaran la cobertura jurídica que necessitin.

US HI ESPEREM A TOTS DEMÀ A LES 7 AM A BRIANS 2

UGTPRESONS

Barcelona, 8 de desembre de 2021

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca