UGTPRESONS ens adrecem al secretari de mesures penals, reinserció i atenció a la víctima

Sr. Sergi Blàzquez i Quevedo
Secretari de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima
C/ Foc 57, 08038 – Barcelona

Benvolgut,

Com és coneixedor, la greu situació està patint el nostre país pel nou rebrot de la pandèmia que està comportant un augment de casos i hospitalitzacions va fer que el Govern de la Generalitat aprovés amb caràcter d’urgència noves mesures de restricció contra la COVID 19 bàsicament destinades a la reducció de la mobilitat i la interacció social.

Entre aquestes mesures el Govern va expressar clarament ahir la necessitat de fer servir l’eina del teletreball amb caràcter generalitzat, i va anunciar que aquesta modalitat serà la que s’implementarà amb caràcter immediat dins de l’administració de la Generalitat per tal d’evitar al màxim la concentració de treballadors en idèntic espai i temps.

UGTPRESONS entenem que la decisió del Govern d’aplicar de manera urgent aquestes mesures és la conseqüència del perill que suposa aquest nou rebrot i que es prenen per protegir als ciutadans catalans i salvaguardar la seva salut, i els professionals penitenciaris també formem part d’aquesta ciutadania.

UGTPRESONS considerem que el col·lectiu penitenciari ha de sentir-se també protegit i no pot deixar-se al marge de les mesures que es puguin establir dins del sector públic català, més quan la incidència d’aquest nou rebrot ja és una realitat entre els professionals penitenciaris amb determinats col·lectius afectats amb contagis generalitzats com, per exemple, a Brians 1.

UGTPRESONS considerem que s’han de prendre mesures preventives amb caràcter d’urgència per tal d’evitar els contagis massius entre els professionals penitenciaris i que han de passar per establir mesures de “desconcentració” laboral similars a les que es van fer en el primer rebrot.

Per tant, com a Sindicat Majoritari a l’àmbit penitenciari, li demanem una reunió urgent per tal d’acordar les mesures de “desconcentració” laboral que estiguin en consonància amb el que defensa el Govern de la Generalitat, i que han de consistir a establir el règim de teletreball i de torns horaris per al personal de rehabilitació i oficines i d’oferir al personal d’interior fórmules de compactació horària que coexisteixin amb els actuals horaris.

Atentament,

Jordi Bremer i Cuscó

Responsable del Sindicat Professional de Presons de la UGT de Catalunya

Barcelona, 21 de desembre de 2021

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca