Un intern agredeix brutalment a un professional penitenciari i intenta calar foc a altres funcionaris

UGTPRESONS DENUNCIEM QUE LA INHIBICIÓ DE LA CONSELLERA DE JUSTÍCIA ESTÀ POSANT EN RISC LA VIDA DELS PROFESSIONALS PENITENCIARIS

Aquesta tarda un funcionari del centre penitenciari de Brians 2 ha patit una brutal agressió que li ha ocasionat la pèrdua de la consciència i que ha provocat la seva evacuació urgent en helicòpter medicalitzat a l’Hospital de Bellvitge. A més, l’intern agressor ha ruixat d’altres funcionaris amb gel hidroalcohòlic i els ha amenaçat de calar-los foc.

UGTPRESONS, com a sindicat majoritari a les presons catalanes, volem assenyalar als responsables penitenciaris i a la Consellera de Justícia com a titular del departament com els únics culpables dels darrers episodis gravíssims d’agressions que estem patint els professionals penitenciaris.

UGTPRESONS denunciem que la inactivitat que està demostrant el departament de Justícia a prendre decisions que ens permetin recuperar l’autoritat que teníem és una mostra de menyspreu cap els professionals penitenciaris i ens està portant a un moment d’inseguretat que posa en risc les nostres vides.

UGTPRESONS denunciem que les paraules buides de la Consellera de Justícia anunciant mesures de protecció dels professionals penitenciaris són  “fum” i li exigim un canvi immediat en la política regimental actual, amb la derogació de la circular 2/2021, autèntica xacra que està llastrant la nostra feina, així com un increment de personal equivalent als 500 professionals que hem perdut al llarg dels darrers anys.

UGTPRESONS exigim a la Consellera de Justícia que actuï immediatament i prengui decisions amb urgència ja que no fer-ho podria portar-nos a viure una situació terrible de la que seria responsable per omissió, i la convidem a posar-se un uniforme de treballador/a penitenciari/a i fer un servei complert a qualsevol mòdul de qualsevol centre penitenciari de Catalunya. A veure quant temps aguanta.

UGTPRESONS considerem que la passivitat de la consellera de Justícia i dels responsables penitenciaris davant les denúncies que fa mesos que fem podria ser constitutiva d’algun il·lícit penal i se’n podrien derivar responsabilitats i per aquest motiu anunciem que posarem en mans dels nostres serveis jurídics les accions que es considerin oportunes.

UGTPRESONS

Barcelona, 5 de desembre de 2021

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca