El Departament de Justícia es compromet a facilitar una oposició per la via exclusiva de concurs

UGTPRESONS vàrem adreçar el passat dia 30 de desembre un escrit a la consellera del Departament de Justícia on apuntàvem que gràcies a l’aprovació de la Ley 20/2021 de medidas urgentes para la reducción de la temporalidad en el empleo público alguns dels col·lectius del nostre àmbit, com els juristes, treballadors socials, psicòlegs i educadors socials, podrien beneficiar-se de la convocatòria de noves ofertes públiques dirigides a reduir la temporalitat pels sistemes de concurs i concurs-oposició, com així serà finalment i, a més a més, pràcticament totes pel sistema excepcional de concurs de mèrits.  

UGTPRESONS denunciàvemperò, que el col·lectiu majoritari al nostre àmbit, el cos de tècnics especialistes, restaria fora d’aquesta possibilitat, i demanàvem la immediata convocatòria i ràpida resolució del concurs de comandaments de Cap d’Unitat i Caf i el de l’àmbit administratiu, cosa que permetria la convocatòria pel sistema únic de concurs de més de 100 places del cos de tècnics especialistes, que resten “bloquejades” des d’abans de l’any 2016 per estar reservades a comandaments de Cap d’Unitat, Caf i EEAA, que ocupen aquests llocs de forma provisional.

Ahir dia 18 de gener UGTPRESONS vam rebre resposta a aquest escrit, on amb relació a aquests aspectes l’administració manifesta el següent:

1. Quan al concurs específic de mèrits i capacitats per a la provisió de 46 llocs de cap d’Unitat del Centre Penitenciari Puig de les Basses (convocatòria de provisió núm. JU/CP003/2010), segons l’Acord de  la Junta de Mèrits de 13 de gener, s’elevarà la proposta definitiva de resolució per a la seva publicació al DOGC, PREVISIBLEMENT DURANT LA PRIMERA QUINZENA DEL MES DEL PRÒXIM MES DE FEBRER.

2. Un cop es produeixi aquest fet, quant al concurs específic de mèrits i capacitats per a la provisió de diversos llocs de comandament i singulars de l’àmbit de règim interior i administratiu dels centres penitenciaris de Catalunya (convocatòria de provisió núm. JUS/014/2019), procedir a la publicació de la resolució definitiva, PREVISIBLEMENT DURANT LA SEGONA QUINZENA DEL MES DE FEBRER.

3. Un cop resolts aquests, CONVOCAR EL CONCURS DE COMANDAMENTS DE CAP D’UNITAT I CAF I EL DE L’ÀMBIT ADMINISTRATIU, i així regularitzar els llocs ocupats ara de forma provisional.

4. Això permetrà que PLACES DEL COS DE TÈCNICS D’ESPECIALISTES DEL GRUP DE SERVEIS PENITENCIARIS ES PUGUIN INCLOURE EN ELS PROCESSOS D’ESTABILITZACIÓ PREVISTOS A LA LLEI 20/2021.

Finalment, el Departament de Justícia assumeix el que UGTPRESONS hem demanat a la consellera i admet que es generaran desenes de places del cos de Tècnics Especialistes que es podran incloure en aquests processos d’estabilització.

Per tant, queda clar que UGTPRESONS hem estat determinants per a què les possibilitats que comporta aquesta llei de consolidació de llocs de treball pel sistema únic del concurs, o sigui sense cap mena d’examen, també siguin d’aplicació als interins i interines del cos de Tècnics Especialistes.

Salut!

UGTPRESONS

Barcelona, 19 de gener de 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca