Funció Pública confirma que els nostres processos PESCO aniran pel sistema de concurs

UGTPRESONS vam ser els primers a demanar la paralització de tots els processos no convocats

Quan el 20 d’abril de 2021, mesos abans que veiés la llum el RD 14/2021, “antesala” de l’actual Llei 20/2021 de mesures de reducció de la temporalitat, la UGT ens vam adreçar a la llavors Directora General de Funció Pública reclamant la no convocatòria dels processos selectius no publicats derivats de l’Oferta PESCO 2017, molts, inclús altres forces sindicals, ens van dir que si estàvem bojos.

Quan el 22 de juliol de 2021, dies després d’aprovar-se el RD 14/2021, UGTPRESONS ens vam adreçar a la Consellera de Justícia reclamant el mateix advertint que “els processos de Juristes, Treballadors Socials, Psicòlegs i Educadors Socials podrien encabir-se entre els que podien ser convocats pel sistema exclusiu de Concurs”, alguns continuaven sent reticents a secundar-nos.

Quan el 8 de setembre UGTPRESONS vam reiterar la nostra demanda de nou a la Consellera alguns, incomprensiblement, es manifestaven demanant la no paralització.

Doncs bé, gràcies a les pressions que UGTPRESONS hem exercit al llarg d’aquests mesos, i malgrat d’altres ara es vulguin penjar les medalles, podem confirmar que pràcticament totes les places que s’ofertaven (o inclús més) com a una oposició “normal” en l’oferta PESCO passaran ara a ofertar-se pel sistema exclusiu de Concurs, amb el gran benefici que això representa per als nostres interins i interines.

Recordem que l’oferta PESCO preveia les següents convocatòries:

  • Juristes: 63 places (de les que només 33 eren per al torn lliure. Una veritable sagnia).
  • Treballadors Socials: 120 places
  • Psicòlegs: 75 places
  • Educadors Socials: 87 places

Ara tocarà negociar l’estructura d’aquest sistema d’accés i pactar els diferents supòsits que es valoraran i ja advertim que UGTPRESONS partirem de la base que el treball desenvolupat ha ser part principal en la puntuació màxima assolible en el procés.

Pel que fa al cos de Tècnics Especialistes, UGTPRESONS continuarem exigint la convocatòria i ràpida resolució del concurs de comandaments de Cap d’Unitat i Caf per a que es puguin alliberar el màxim nombre de places i així permetre que els nostres interins d’aquest cos també puguin beneficiar-se d’aquest sistema d’accés a un lloc definitiu.

Salut!

UGTPRESONS

Barcelona, 18 de gener de 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca