Greu incident al CP Brians2

Ahir dimecres 5 de gener al voltant de les 08:30 h vam patir un gravíssim incident al nostre centre, concretament al MR-3.

L’incident es va produir quan, sobtadament un intern va començar a cridar a la sala de dia “A ESTA HAY QUE ECHARLA, ME QUEDAN 4 DIAS Y LA VOY A MONTAR”. Tot seguit quan els funcionaris s’apropen per comprovar que està passant, diversos interns s’afegeixen als crits i comencen a cridar cada cop més enèrgicament. La companya intenta aleshores aïllar el problema, portant-se a un intern entre cancells per esbrinar que està passant i poder rebaixar la tensió i el perill que s’està vivint al mòdul.

És en aquest moment quan un dels interns protagonistes dels fets, comença a animar a la resta d’interns per anar en contra dels funcionaris que estaven intentant reduir la tensió als crits de “VAMOS A POR ELLOS, CON TODOS NOSOTROS NO VAN A PODER”, mentre li propina un cop molt fort amb la mà a la funcionària i es desfà de les subjeccions de l’altre company assignat al servei, i comença a córrer cap al pati animant a la resta d’interns a afegir-se i provocar uns gravíssims aldarulls.

Immediatament, s’activa un Codi 2, essent necessaris el suport del tot el personal de seguretat del centre per intentar fer front a una imminent revolta de gran part del mòdul. Mentre arriben els companys, la funcionària intenta agafar a l’intern provocador d’aquest aldarull, i és en aquest moment quan un altre intern agafa per darrere a la funcionària i intenta reduir-la, mentre anima a la resta d’interns a alçar el mòdul i anar cap als funcionaris.

Cal dir que gràcies a la professionalitat de la companya, es pot desfer de la subjecció de l’intern i finalment aconsegueix reduir-lo i portar-lo entre cancells. Mentre l’intern és conduït, un altre intern aprofita per llençar sobre els funcionaris un got calent de cafè amb llet, mentre la situació del pati encara resta molt agitada. Finalment i amb l’ajuda de tots els companys de suport, s’aconsegueix rebaixar la tensió al mòdul.

Posteriorment i un cop analitzades les càmeres, s’ha procedit a traslladar als interns causants d’aquesta revolta al DERT, aïllant així la tensió que es respirava al mòdul i per evitar que es tornés a repetir.

El resultat final va ser que la funcionària va haver de ser atesa pels serveis mèdics del centre i posteriorment va haver de ser traslladada a la mútua per atendre-la de ferides greus a l’espatlla i esquena produïdes per la violenta subjecció de l’intern durant l’aldarull. Des d’UGTPRESONS li desitgem una ràpida recuperació i la felicitem per la seva dedicació i professionalitat.

UGTPRESONS demanem a la Direcció del Centre que doti amb més efectius aquests departaments on es produeixen moltes i greus situacions i que posen en perill la integritat dels companys assignats. Exigim la contractació de més personal d’interior i demanem que no se cessin els companys que tenen fi de contracte a 31 de gener. La seva feina i el seu suport és extremadament necessari per a tots.

Salut!

Secció sindical d’UGTPRESONS CP.Brians 2

Sant Esteve Sesrovires, 6 de gener de 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca