Grup de treball penitenciari

PROGRAMA DE RENDIMENT PROFESSIONAL

UGTPRESONS hem assistit a una nova reunió del Grup de Treball en què la incorporació del PRP al complement específic era el principal punt de la reunió. I una vegada més hem de lamentar que no hem avançat en aquest punt, ja que d’entrada a la reunió no s’ha presentat cap representant ni d’economia ni de funció pública, i per part de justícia el plantejament enrocat que tenen no ha permès avançar en un tema cabdal per nosaltres.

L’administració inicia la seva intervenció adduint que el PRP no es pot integrar de manera lineal al complement específic de tots els treballadors, ja que aquest complement específic és diferent per a cada lloc de treball i l’import que s’hi incorpori ha de ser proporcionat a aquesta especificitat. Quant a la quantitat a percebre, la dotació pressupostaria destinada a aquest complement tampoc permetria mantenir de manera lineal els imports que cobrem actualment per a tots els col·lectius. Per aquest motiu el seu plantejament suposaria incorporar imports diferents per a règim interior, per a rehabilitació i per a oficines, i semblen insinuar que el fonament per diferenciar els imports podria ser la penositat dels llocs de treball. 

UGTPRESONS no compartim en absolut aquest posicionament i defensem que el PRP s’ha d’integrar en les mateixes quantitats i de manera lineal al complement específic de tots els treballadors. Considerem que no hi ha cap impediment legal que permeti aquesta integració lineal, com demostra la integració que es va produir en el cas del PINHO, que sí que es va fer de manera lineal per a tothom. Pel que fa a la quantitat a percebre, ha de ser la mateixa que cobrem actualment i si no hi ha prou diners a la partida corresponent, s’haurà d’augmentar la dotació per poder fer-ho.

UGTPRESONS vist que les postures estan molt allunyades creiem que el millor és emplaçar-nos a una nova reunió amb la presència necessària dels responsables d’Economia i Funció Pública que puguin argumentar aquesta suposada impossibilitat d’incorporar de manera lineal el PRP al complement específic, o si senzillament és per una manca absoluta de voluntat de fer-ho. Per tant, ens hem emplaçat a una altra reunió on l’administració s’ha compromès a portar una proposta per escrit.

REFORÇOS I SUBSTITUCIONS

UGTPRESONS hem exigit la renovació del 100×100 de personal que finalitza contracte els dies 15 i 30 respectivament, i que ho facin en el mateix centre. Ens informen que estan ultimant les xifres d’absentisme de cada centre i creuen que pràcticament es podrà renovar a tothom amb fi de contracte, tot i que el dia d’avui no poden concretar si es realitzaran moviments de personal en funció de l’afectació dels diferents centres.

CONCURSOS

Respecte al concurs JUCP003 de Caps d’Unitat de Puig de les Basses, demà es farà públic l’Acord de la Junta de Mèrits amb el nomenament definitiu dels 46Cap d’Unitat que finalment assoleixen plaça al centre. La publicació al DOGC de la resolució del concurs està prevista per la primera quinzena de febrer.

UGTPRESONS hem exigit que un cop es produeixi l’esmentada publicació al DOGC, es tingui tot enllestit per convocar de manera immediata la Junta de Mèrits del concurs de Cap de Serveis, Crimo, Cue i llocs d’administració, i poder publicar així el llista definitiu d’adjudicació de places i la resolució del concurs. Això possibilitarà al mateix temps convocar el concurs encara pendent de Cusi, Caf i d’EEAA.

UGTPRESONS hem reiterat la necessitat de publicació dels concursos amb immediatesa perquè això permetrà alliberar més de 100 places de llocs base de tècnics especialistes de les que es podrien beneficiar, amb la possibilitat que dóna la llei 20/2021, els nostres interins i interines. Recordem que la citada llei indica un termini fins a l’1 de juny de 2022 per convocatòria d’ofertes públiques, de manera que la immediatesa en la convocatòria d’aquests concursos de comandaments és clau per poder resoldre’ls amb prou temps i així incloure les vacants pures que es generin en el procediment exclusiu d’accés per la via del concurs.

UGTPRESONS demanem que cal convocar també de manera urgent el concurs de trasllats de tècnics especialistes i que s’han de tancar d’una vegada les bases per poder fer-ho. Quedem a l’espera que les acabin d’elaborar.

MESURES COVID

UGTPRESONS recordem que a la passada reunió del dia 22 de desembre es va decidir prendre una sèrie de mesures amb motiu de l’emergència sanitària per la COVID-19 per al personal d’interior, quedant els de rehabilitació i oficines pendents d’una valoració posterior a partir del dia 10 de gener, perquè fins aquest dia aquests col·lectius ja treballaven al 50%.

Per això, UGTPRESONS demanem, en vista que continuem amb una evolució negativa de la pandèmia, s’apliqui ara efectivament un règim de torns de treball amb grups establerts de presencialitat en dies diferents i amb teletreball per a rehabilitació i oficines, mantenint evidentment les mesures per a règim interior.

L’administració ens informa que demà hi ha reunió del comitè de crisi, on es parlarà de la situació actual als centres de treball i que així ho plantejaran.

OPOSICIÓ TÈCNICS ESPECIALISTES

L’administració ens informa, tal com UGTPRESONS us vam avançar ahir mateix, que la seva intenció és tenir la setmana que ve una previsió del calendari a seguir, i que segueixen treballant per mantenir els tempos marcats, però ja han deixat caure que les físiques si no es fan finalment al febrer, seran al març.

PROCESSOS D’ESTABILITZACIÓ DE PLANTILLES

Amb relació a la Ley 20/2021 de 28 de diciembre, de medidas urgentes para la reducción de la temporalidad en el empleo público, l’administració ens informa que estan pendents que per part de Funció Pública es publiquin les condicions i terminis per a aquests processos, per poder convocar-nos i preparar les convocatòries.

Salut i cuideu-vos!

UGTPRESONS

Barcelona, 12 de gener de 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca