Reunió amb la direcció

La secció sindical d’UGTPRESONS puig de les basses vàrem sol·licitar una reunió a la direcció del centre per transmetre un seguit de temes que les darreres setmanes ens heu anat fent arribar als delegats del centre i que considerem importants. A la reunió bilateral que vam mantenir es van tractar els següents aspectes:

WALKIE-TALKIE, ARCS I RAQUETES.

Demanen al centre explicació de per què no hi ha suficients walkie-talkies per a tots/es els/les treballador/es, quan és la nostra principal eina de seguretat i comunicació. Actualment, hi ha casos incompressibles com el de carrer major que s’ha de buscar la vida per intentar obtenir-ne un. Sol·licitem que hi hagi walkies de reserva i solucioni els problemes existents amb les guàrdies de nit. La resposta de la direcció ha estat únicament que és un tema de licitació anual i que són conscients del problema.

UGTPRESONS farem un estudi i posterior proposta de reubicació dels walkies únicament amb la finalitat de millorar la seguretat dels treballadors prioritzant els llocs on més risc pugui haver-hi, ja hem demanat a direcció quants hi ha i la seva ubicació.

Una altra problemàtica important són les “raquetes” de tallers que no funcionen correctament i que, com ja sabeu és l’eina de contingència quan no funciona l’arc detector. No cal que us expliquem que aquesta contingència ha passat d’excepcional a ser el pa nostre de cada dia. Sobre els arcs detectors diuen que en són coneixedors i que han de buscar alguna solució i pel que fa a les raquetes sembla que no estaven assabentats i que s’ho mirarà amb els responsables per solucionar-lo immediatament.

CAFETERIA.

El primer ha estat demanar una auditoria per a tenir clar quin és el cost d’un menú a cafeteria (preu d’ingredients, mà d’obra, part subvencionada, etc.). Sembla que aquest tema ho porta directament la secretaria i manifesta no tenir competències. Des de la nostra secció seguirem aquest tema a la secretaria fins a esbrinar el cost real i poder valorar si l’oferta actual és adient al preu, que molt ens temen que no.

Quan a la gestió, a parer nostre i, creiem que per la majoria, hauria de ser realitzada per treballadors/es externs. Actualment, el fet que hi hagi interns/nes a la cafeteria pot provocar problemes de seguretat, no veiem bé que puguin tenir accés a les nostres matrícules, les nostres converses… i òbviament es desvirtua la relació funcionari-intern, no cal que us expliquem més…

Una vegada més la direcció del centre manifesta no poder fer més al respecte. Com a mesura provisional hem demanat posar càmeres a la cuina de la cafeteria (no a la zona dels usuaris), per tenir control d’aquesta zona que en l’actualitat és cega. Des de direcció ens indiquen que la demanaran i faran el possible per aconseguir-les.

BOSSA D’HORES REMUNERADES.

Fa més d’un any la subdirecció general de RRHH va establir una normativa per remunerar hores extres amb un model d’inscripció. Pensem que a hores d’ara la llista està totalment desvirtuada. Sol·licitem a la direcció tornar a obrir-la, ja que pot haver-hi nous funcionaris interessats.

PASSAPORT COVID VIS A VIS.

Plantegem la possibilitat de sol·licitar a tots els familiars el passaport COVID, és clarament una bretxa sanitària que afecta directament a totes les persones del centre, no es tracta de restringir cap dret dels interns sinó de reforçar-lo amb mesures sanitàries per a tots els treballadors de l’establiment. La direcció del centre manifesta no poden fer res, ja que depèn directament del PROCICAT i la secretària, perquè és un tema que afecta drets fonamentals. Tan bon punt sàpiguen alguna cosa ens informaran.

ROBA.

Arran del nou contracte d’uniformes demanen al centre que la roba que hi ha disponible de l’actual model la posin a la disposició de tots els treballadors perquè puguin renovar les peces que els facin falta. El director respon que ho tindran en compte i revisaran l’estoc disponible.

De la reunió podem concloure que el centre no té o diu no tenir competències en molts dels temes tractats, esperem tenir resposta al més aviat millor i poder posar solució a aquests i futurs problemes.

Salut!

Secció Sindical d’UGTPRESONS al CP Puig de les Basses

Figueres, 04 de gener de 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca