Reunió comissió de seguiment

OPOSICIÓ TÈCNICS ESPECIALISTES

Com UGTPRESONS ja us vàrem informar i s’ha publicat a la web del departament, la previsió és fer públics els resultats de la primera prova (test de coneixements) la primera quinzena de febrer de 2022 i que la realització de la segona prova (capacitat física) es faci la primera quinzena de març de 2022.

L’administració ens informa que 16 interins no s’han presentat al procés, i que s’han presentat un total de 219 al·legacions i 26 recursos per part dels participants. El tribunal qualificador es va reunir divendres passat, s’ha reunit el dilluns i es reunirà el pròxim divendres i que estan treballant per resoldre-ho tot segons les previsions esmentades.

CONCURSOS DE COMANDAMENTS

L’administració trasllada a la reunió el que ja va comunicar a UGTPRESONS com a resposta a l’escrit adreçat a la consellera el passat 30 de desembre, del que ja us hem informat puntualment, i que en resum es basa en la nostra petició de resoldre de manera ràpida els diferents concursos de comandaments oberts i convocar els pendents.

L’administració confirma que està treballant de forma intensa en els diferents processos de comandaments pendents de resoldre, per posteriorment poder convocar el concurs de comandaments de cap d’unitat i caf i el de l’àmbit administratiu, tal com UGTPRESONS vàrem exigir a l’escrit.

Tot això permetrà la convocatòria pel sistema únic de concurs de més de 100 places del cos de Tècnics Especialistes, que s’alliberarien amb la resolució d’aquests concursos.

CONCURS DE TRASLLATS

L’administració ens informa que estan treballant en la redacció del document definitiu de bases, recollint les diferents al·legacions que han rebut de la banda social. La resolució dels concursos dels processos d’estabilització tindrà la seva afectació i en aquest sentit hauran d’esperar també als pronunciaments que facin des de Funció Pública al respecte.

JUBILACIÓ ANTICIPADA

L’administració ens comunica que han començat a treballar en tot el que seria la tramitació administrativa de la nostra jubilació anticipada per, tal com es van comprometre a l’acord de jubilació signat, finalitzar-los al llarg de l’any 2022 i presentar-ho davant el Ministerio de Ocupación i Seguridad Social.

En aquest sentit, estan treballant en el text de l’Acord de govern, amb l’informe tècnic que el Grup de Treball Penitenciari vàrem aprovar el passat 17 de febrer, i també en la memòria justificativa i econòmica conjuntament amb la Seguretat Social.

“CONCURSILLO” D’HORARIS I SERVEIS

L’administració ens informa que presentaran una proposta amb relació a la periodicitat d’aquests concursos. UGTPRESONS hem manifestat que hi ha un Acord signat sobre l’assignació d’horaris i serveis que regula tant l’àmbit d’aplicació com el procediment a seguir i és el que s’ha d’aplicar.

MESURES COVID REHABILITACIÓ I OFICINES

El Comitè de crisi es va reunir fa uns dies i tal com va dir la Subdirectora de Recursos Humans i Relacions Laborals a la darrera reunió del Grup de Treball Penitenciari, havien de parlar sobre les mesures Covid a aplicar amb relació al personal de rehabilitació i oficines.

Recordem que UGTPRESONS vam demanar que un cop finalitzat el període nadalenc, s’havia de valorar la situació de rehabilitació i oficines per aplicar les mesures que s’havien aplicat durant la darrera crisi sanitària, com ara els torns de treball amb grups establerts de presencialitat en dies diferents i el teletreball, de la mateixa manera que s’ha fet amb el personal d’interior.

L’administració manifesta que no se’n va parlar. Sembla que a presons som aliens a la resta de la població i mentre es generalitza el teletreball i mesures similars, aquí no ho consideren important. UGTPRESONS ho trobem lamentable i hem exigit que a la pròxima reunió es parli prioritàriament d’aquesta situació.

SITUACIÓ REFORÇOS

L’administració ens informa que actualment hi ha 647 baixes al sistema, de les quals 204 són per Covid i que hi ha 274 funcionaris cobrint baixes que acaben la seva vinculació el pròxim dia 31 de gener.

Actualment, la borsa està exhaurida i tenen la intenció de renovar un gran nombre del qui finalitzen contracte a 30 de gener, però sempre en funció de les necessitats que els diferents centres de treball tinguin. En aquest sentit, no poden garantir que es renovin al mateix centre de treball, ja que aquestes necessitats que pugui generar la pandèmia, poden provocar canvis d’ubicació de llocs de feina.

PHPT

Respecte de la negativa quan a permetre l’anul·lació de dies personals sol·licitats pels mateixos treballadors quan pateixen algun fet sobrevingut (hospitalització, defunció d’un familiar o d’altres), abans del gaudiment del permís demanat, a la darrera comissió van argumentar que aquest fet estava fonamentat en sentències judicials i que ens les farien arribar.

Efectivament, ens les van fer arribar i, per començar, són sentències de jutjats de la jurisdicció social, que sembla només utilitzen quan els interessa doncs altres vegades, quan no és així, són els primers a esgrimir que no són sentències vinculants.

Però és que a més a més no guarden cap relació amb el fet que UGTPRESONS denunciàvem. Parlen d’interrupció de vacances, que no és el cas, perquè aquí si hi ha sentències que diuen que només es poden interrompre en cas d’IT. Parlen de quan es consideren els dies a quo (dia d’inici) d’un permís, i diuen, efectivament, que el primer dia del permís ha de ser laborable, excepte en el de matrimoni, que són naturals.

El tema que UGTRESONS qüestionava és si un funcionari que ha demanat un dia d’AP pot retractar-se d’aquesta petició i gaudir-lo com a permís retribuït perquè, per exemple hi ha una hospitalització d’un familiar, aquest dia. Cap d’aquestes sentències diu que no es pugui “retirar” una sol·licitud d’AP per a, en el seu lloc, demanar permís retribuït per malaltia o pel que sigui, ja que en retirar la sol·licitud aquell dia torna a ser laborable a tots els efectes.

UGTPRESONS els hem insistit en el fet que sense cap base legal, que no sigui inventada, no poden mantenir aquesta negativa contrària a dret i que arribarem fins a l’última instància si cal, per mantenir els drets dels treballadors i treballadores.

COBERTURA PLACES COMANDAMENTS

UGTPRESONS hem plantejat que, un cop resolts els diferents concursos de comandaments, els llistats que resultin de la seva resolució actuïn com a borsa per a cobrir vacants i substitucions.

Salut i cuideu-vos!

UGTPRESONS

Barcelona, 20 de gener de 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca