Nova agressió al CP Puig de les Basses

Malauradament hem de lamentar una nova greu agressió al nostre Centre.

Quan només ha transcorregut una setmana des de l’episodi de violència extrema al mòdul 6, on pel fet d’impedir un escorcoll, hi va haver una brutal  agressió de diversos interns cap als companys, que a més van aconseguir impedir aquesta requisa, ahir vam haver de lamentar una altra nova agressió al mòdul de dones.

Els fets van succeir quan es va activar un codi 0, ja que dues internes èbries, una en molt mal estat, per la ingesta de “chicha” de fabricació artesanal, van agredir a una tercera interna violentament, i posteriorment als companys que estaven presents, una d’elles, la CAP de Serveis, que es va emportar la pitjor part, rebent un fort cop de puny a la cara, trencant-li les ulleres  i causant-li diverses ferides, també ferides sagnants a la ma,  a més de rebre puntades de peu i escopinades.  Cal assenyalar que durant l´escorcoll es van trobar 5 ampolles on fermentaven la “chicha”.

Aquest nou incident posa en relleu el que des d’UGTPRESONS venim denunciant fa temps als centres penitenciaris de Catalunya, i és que les polítiques penitenciàries juntament amb la manca de personal, fa impossible que la seguretat dels centres pugui estar garantida. 

Cal no oblidar que al nostre centre anem patint aquests episodis des de fa molt de temps, que a més de les directrius dels nostres responsables de Barcelona se sumen la manca de contundència a l’hora de sancionar aquestes conductes per part de la Direcció del CP.Puig de les Basses. La  contínua manca de  suport als companys a l’hora de portar el servei endavant, i l’excessiu bonisme i compassió cap a cert grup d’interns, desemboca en un menyspreu dels interns cap als companys en aquest tipus de situacions i que suposa de debò una greu manca de seguretat.

Aquest tipus de polítiques d’impunitat envers els interns més violents dificulta i fa impossible garantir el servei, la seguretat i la integritat no només dels companys sinó dels interns.  Els episodis violents i les agressions van en augment, fent necessaris un canvi de rumb urgentment.

UGTPRESONS diem PROU JA d’agressions, i instem a la direcció que sigui contundent amb aquest perfil d’interns i que envieu un missatge clar al pati de “TOLERÀNCIA ZERO AMB LES AGRESSIONS”.

Des d’UGTPRESONS desitgem una ràpida recuperació a la companya agredida.

Salut i cuide-vos!

Secció sindical d’UGTPRESONS al CP Puig de les Basses

Figueres, 4 de febrer de 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca