UGTPresons exigim roba ignífuga pels centres

UGTRESONS hem denunciat l’allau d’agressions que estem patint als centres penitenciaris de Catalunya. Fa setmanes que estem esperant la nova regulació derivada de la famosa circular 2/2021 i el nou protocol d’agressions. L’administració sembla que no té pressa, ells evidentment no reben els cops.

Però ara a més a més veiem com s’han incrementat els incendis provocats a les cel·les, normalment als Dert, amb el punt culminant a la que es va produir el passat 5 de febrer al Centre Penitenciari de Puig de les Basses, on un company va patir cremades al braç i va haver de ser atesa l’hospital, en una intervenció on un intern també va patir cremades de tercer grau.

Els funcionaris de presons no som bombers, això ho hem dit per activa i per passiva, però quan hi ha un incendi hem d’actuar per salvaguardar la vida i la integritat dels interns, però evidentment també la nostra. Està molt bé que facin formació, força escassa, i que hi hagi dotació per extingir el foc i equips de respiració autònoma, massa vegades en males condicions o directament deteriorades i fins i tot inútils. UGTPRESONS volem més formació i exigim que hi hagi la revisió i reparació o substitució del material quan calgui i de manera ràpida i efectiva.

Però a banda de tot això, i les cremades que ha patit el nostre company així ho demostren, necessitem roba ignífuga per protegir la nostra integritat. No som ni bombers ni superhomes no, però hem de semblar-ho quan la situació ho requereix i, per tant, de la mateixa manera que un bomber quan ha d’actuar ho fa amb les garanties que està prou protegit envers el foc, nosaltres també hem d’estar-ho.

L’article 20 de la Llei 31/1995 de Protecció de Riscos Laborals, sobre les mesures d’emergència, diu: L’empresari, tenint en compte les dimensions i l’activitat de l’empresa, com també la possible presència de persones que en siguin alienes, ha d’analitzar les possibles situacions d’emergència i adoptar les mesures que cregui convenients en matèria de primers auxilis, lluita contra incendis i evacuació dels treballadors; amb aquesta finalitat, ha de designar el personal encarregat de posar en pràctica aquestes mesures i ha de comprovar periòdicament, si convé, que funcionin correctament. Aquest personal ha de tenir la formació necessària, ser suficient en nombre i disposar del material adequat, segons les circumstàncies indicades més amunt.

UGTPRESONS exigim a l’administració que doti dels mitjans necessaris, i en les condicions adequades,  per a protegir els seus treballadors en les actuacions que en el desenvolupament de la seva tasca han de realitzar, i en aquest sentit demanem que es faci tot el necessari per a dotar els centres i els Dert de roba adequada per actuar davant les flames i salvaguardar, també, la integritat dels treballadors penitenciaris. Si per aquest motiu hem de lamentar alguna desgràcia, vostès en seran els responsables.

UGTRESONS posem a disposició de les treballadores i treballadors un escrit dirigit al secretari de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima, el qual us adjuntem, sol·licitant que l’administració faci les gestions oportunes perquè el personal que desenvolupa la seva tasca als centres penitenciaris de Catalunya disposin de roba ignífuga per fer front a les actuacions davant del foc.

UGTPRESONS per la seva banda exigirà, davant l’estament competent al respecte, que es doti d’aquest material ignífuga tots els centres penitenciaris de Catalunya, i molt especialment als Dert, per garantir que totes les treballadores i treballadors puguin desenvolupar la seva feina en les condicions necessàries de seguretat personal.

Salut!

UGTPRESONS

Barcelona, 11 de febrer de 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca