Integració del PRP al nostre complement específic

L’administració fa pública la seva insultant i manipulada proposta

Recuperant pràctiques del passat i actuant com els venedors ambulants que intenten “col·locar” el seu producte, la Secretaria de Mesures està fent arribar als correus corporatius dels treballadors i treballadores la seva proposta d’integració del PRP al nostre complement específic.

Cal dir que aquestaproposta és la mateixa que UGTPRESONS vam rebutjar de ple quan ens la vam presentar a la reunió del passat 2 de març, però ara ve amb una lleugera diferència; ve acompanyada d’un preàmbul soporífer i, sobretot, d’un tendenciós argumentari destinat a suavitzar l’impacte d’una sèrie de mesures que volen implementar i que modifiquen les nostres condicions laborals de manera substancial.

La síntesi de la seva proposta, els arguments que fan servir per defensar-la i el posicionament d’UGTPRESONS al respecte serien els següents:

1. Proposta: La partida pressupostària a integrar seria de 6.622.860.

Argument: Ho justifiquen en que és una quantitat que ve recollida a la llei de pressupostos de la Generalitat per aquest 2022 i que no és possible incrementar.

UGTPRESONS: Incert. Les partides pressupostàries que recull la llei de pressupostos poden incrementar-se sempre i quan el Departament que tingui assignada la partida justifiqui la seva finalitat. Està sobradament justificat que el nostre PRP individual és una determinada quantitat i que el Departament pot i ha de demanar l’increment necessari.

2. Proposta: Les quantitats a integrar no serien lineals per a tots els professionals i es distribuirien de manera diferent per àrea de treball (règim interior, administració i rehabilitació) i, dins de cada àrea, per lloc de treball (lloc base o comandament).

Argument: Ho justifiquen en base a una consulta que van fer sobre “la viabilitat que els imports corresponents al Programa de Rendiment Professional s’incorporin al Complement Específic de forma NO lineal” i la resposta rebuda de Funció Pública de que “establir quanties diferenciades en el complement específic de cada lloc de treball…. s’adequa al DL 1/1997 i al RDL 5/2015”.

UGTPRESONS: Segona falsedat ja que ja hi ha hagut en el passat incorporacions lineals al complement específic de llocs de treball amb diferent complement específic, com es va fer amb el PINHO. I des de les hores no s’ha produït cap modificació legislativa que justifiqui que ara no es pugui tornar a fer.

D’altra banda creiem que la resposta de Funció Pública hagués estat la mateixa si la pregunta hagués estat si És viable que els imports corresponents al Programa de Rendiment Professional s’incorporin al Complement Específic de forma LINEAL?

3. Proposta: Al personal de règim interior se’ls imputaria més permisos dins del 25% de simultaneïtat de lliurança (ara només computen les vacances, els AP i les CF).

Argument: Ho justifiquen amb l’estudi que han realitzat i que, segons ells, desprèn que l’afectació entre la plantilla seria pràcticament imperceptible.

UGTPRESONS: Tercera mentida. La inclusió de més supòsits dins del percentatge de lliurança simultània dificultarà encara més si cab al gaudiment dels nostres dies de vacances, AP i CF. Malgrat facin servir un galimaties numèric per argumentar aquesta mesura i es situïn en un escenari utòpic en el que els treballadors es distribueixen equitativament els seus dies al llarg de tot l’any.

4. Proposta: El personal d’oficines pot optar per un horari fix durant tot l’any de 4 matins i 2 tardes (horari acumulat). Es suprimeix la possibilitat d’acumular jornada.

Argument: Ho justifiquen dient que no suposa cap modificació horària ja que el personal que ho desitgi pot continuar fent 5 matins, que la supressió de la jornada acumulada no afectaria amb caràcter general ja que només 85 treballadors acostumen a acumular jornada de forma habitual i que el nou horari acumulat millora les condicions del personal incorporat amb posterioritat a l’1 de gener de 2015 ja que estan exclosos de la possibilitat d’acumulació de jornada.

UGTPRESONS: Quarta fal·làcia. Que 85 companys (el 24% del total) acumulin jornada regularment no significa que d’altres ho facin puntualment o que els que no acumulen ara ho vulguin fer més endavant.

A més, amb l’actual jornada acumulada, aquells companys que ho desitgin poden fer l’horari acumulat que ofereix l’administració acumulant la jornada en 2 tardes.

5. Proposta: Al personal de rehabilitació se’ls suprimeix la possibilitat d’acumular jornada.

Argument: Ho justifiquen dient que no afectaria amb caràcter general ja que només 123 treballadors acostumen a acumular jornada de forma habituali en que es milloren les condicions del personal que es va incorporar amb posterioritat a l’1 de gener de 2015 ja que estan exclosos de la possibilitat d’acumular jornada i que podran optar per l’horari acumulat fix durant tot l’any.

UGTPRESONS: Cinquena mentida. Que 123 companys, el 38% del total que poden acumular jornada, ho facin regularment no significa que d’altres ho facin puntualment o que els que no acumulen ara ho vulguin fer més endavant.

Patètica és la seva proposta de que els companys que es van incorporar amb posterioritat a l’1 de gener de 2015 puguin optar per l’horari acumulat fix durant tot l’any, ja que aquesta lliure elecció horària l’han tingut des de que es va aprovar la pròrroga 2014-2015.

En resum, del “panfleto” que l’Administració Penitenciària ha distribuït entre els professionals penitenciaris només podem extreure dos conclusions. La primera i molt preocupant és que es pensen que els professionals penitenciaris ens hem caigut d’una figuera i que poden enredar-nos amb 4 xifres, i la segona, i molt innocent, és que si ho expliquen ells llavors serà ben rebuda per la plantilla.

Doncs ni una cosa ni l’altra.

UGTPRESONS considerem que aquesta forma d’actuar de l’administració, clarament tendenciosa, interessada i faltant a la veritat, és un atac directe a la intel·ligència de tot un col·lectiu. El que han de fer és posar data de reunió i demostrar que volen arribar a un acord que doni compliment al mandat de Funció Pública.

Per últim, i per tal de deixar de nou clara la postura d’UGTPRESONS, volem remarcar de nou que NO ACCEPTAREM CAP OPCIÓ QUE NO SIGUI UNA INTEGRACIÓ LINEAL I IGUALITÀRIA PER A TOTS ELS PROFESSIONALS així com que NO ACCEPTAREM CAP MODIFICACIÓ DE LES CONDICIONS LABORALS ACTUALS.

Així mateix, i si tantes ganes tenen de parlar dels nostres horaris els emplacem a una reunió per parlar del Teletreball, la flexibilitat horària i les 35 hores setmanals.

Salut!

UGTPRESONS

Barcelona, 25 de març de 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca