Jubilació anticipada dels cossos penitenciaris

EL DEPARTAMENT DE JUSTÍCIA INICIA ELS TRÀMITS  DAVANT EL MINISTERIO DE INCLUSIÓN, SEGURIDAD SOCIAL Y MIGRACIONES

El passat 10 de febrer, UGTPRESONS ens vam adreçar per escrit a la Consellera de Justícia per demanar-li informació detallada dels tràmits que havia dut a terme el Departament de Justícia davant el Ministerio de Inclusión, Seguridad Social y Migraciones per donar compliment a l’Acord del Grup Penitenciari de 2 de desembre que ha de permetre la Jubilació Anticipada dels cossos penitenciaris.

Tot i que sembla evident l’interès de l’Administració penitenciària a donar compliment a l’acord, aquest no es traduirà en una realitat si no s’inicien els tràmits allà on pertoquen, i per això vam adreçar-nos a la Consellera d’acord el que disposa la Llei 19/2014 de transparència, accés a la informació pública i bon govern.

Doncs bé, ahir vam rebre resposta a la nostra petició per part de la Subdirectora General de Recursos Humans i Relacions Laborals del Departament de Justícia confirmant que els tràmits ja s’han iniciat, en el sentit següent:

  • El dia 1 de febrer el Departament de Justícia va presentar escrit davant el Ministerio de Inclusión, Seguridad Social y Migraciones, sol·licitant una reunió per tal de presentar la documentació i l’estudi tècnic realitzat pel Grup de Treball de la Jubilació Anticipada.
  • A l’escrit es comunica l’Acord de 2 desembre de Jubilació Anticipada dels cossos penitenciaris per tal de tramitar la jubilació anticipada tal com s’aplica a altres col·lectius de la Generalitat i l’Estat.
  • L’11 de febrer el gabinet del Secretario de Estado comunica que ja s’havia traslladat la petició de reunió a la Direcció General de Ordenación de la Seguridad Social.
  • A més properament el Govern de la Generalitat ratificarà l’acord i autoritzarà els departaments de Justícia, d’Economia i Hisenda, de Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, per adoptar les mesures oportunes per a l’aplicació del seu contingut.

Restem, doncs, a l’espera de la reunió que es mantindrà properament entre l’Administració Central i la Generalitat de la que us informarem puntualment.

Salut!

UGTPRESONS

Barcelona, 4 de març de 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca