Reconeixement dels professionals penitenciaris com agents de l’autoritat

El Congreso de los Diputados vota dimarts la modificació de la LOGP

Després d’anys durant els quals UGTPRESONS hem reclamat reiteradament mesures reals que ajudin a disminuir les agressions que patim els professionals penitenciaris sembla que finalment una d’elles, i potser la més decisiva, s’aprovarà dimarts que ve al Congreso de los Diputados:

“La modificació de l’article 80 de la Llei Orgànica General Penitenciària 1/1979 amb el reconeixement com agents de l’autoritat dels professionals penitenciaris”.

Aquesta substancial modificació de l’article suposarà que:

  • Tindrem un reconeixement exprés com agents de l’autoritat, de manera que qualsevol agressió exercida per interns els hi suposarà penes de presó d’entre 1 i 4 anys, tal i com recull l’article 550 del codi penal.
  • Els informes que elaborem constituiran base suficient per l’adopció de resolucions sancionadores contra els interns.  
  • L’Administració haurà de respondre econòmicament de manera subsidiària i obligada quan els interns condemnats a indemnitzar a professionals es declarin insolvents.
  • Als judicis als que haguem d’assistir per raons professionals se’ns haurà d’identificar sempre pel número professional i deixarà d’estar en mans del jutge de torn el fet que se’ns cridi pel nom o pel número.

Aquest reconeixement, tot i tardà, serà una mesura que de ben segur permetrà reduir considerablement les agressions que patim, però no pot ser l’única, i per això UGTPRESONS continuarem exigim unes dotacions de personal suficients per garantir la seguretat dels centres i la nostra pròpia.

Dimarts veurem si s’aprova o no la modificació legislativa que presenta el PSOE i, sobretot, amb quin recolzament. Serà després de la votació quan podrem confirmar quines forces polítiques treballen per protegir els professionals penitenciaris i quines no.

Salut!

UGTPRESONS

Barcelona, 18 de març de 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca