Reunió amb la Direcció

Assisteixen per part de la Direcció el Sr. director, el Sot director de Règim Interior, la secretària tècnica jurídica, la Gerent, la Cap de la unitat de suport als equips directius i la cap de l’oficina de RRHH. Per la part sindical UGTPRESONS iCC.OO.

PERSONAL

Des de RRHH ens informen que el dia d’avui tenim un total de 76 baixes en el conjunt de les àrees (interior, rehabilitació i oficines), de les que 61 correspon a personal d’interior. Actualment, resten cobertes un total de 31, per tant, el 50% aproximadament a interior. A tractament estan també cobertes.

Pel que fa a la possibilitat de mantenir el 2 i mig pel personal d’àrea mixta, es manté per la situació derivada de la Covid i, de moment, el comitè de crisis no ha manifestat res en aquest sentit. La part sindical està d’acord en mantenir-ho el màxim de temps possible.

La responsable de RRHH no veu gens clara la situació dels reforços que tenim actualment i que cessen a finals de març, sense que encara sàpiguen si seran o no renovats. En cas de no fer-ho podríem tenir un problema important. Des d’UGTPRESONS s’ha sol·licitat a l’administració que tots siguin renovats.

Com cada any, l’1 d’abril es convocarà el concurs horari de GAM i genèric oficines, que es preveu resoldre a finals d’abril i estar vigent de cara octubre. Aquest any també cal fer les votacions del col·lectiu d’educadors que han de triar el seu horari.

Respecte a la problemàtica per la manca de llocs adients per assignar les persones amb plaça adaptada, la direcció manifesta que el procediment és molt clar: cal fer la petició al servei corresponent a Barcelona i el metge valorarà el cas, fent una proposta d’adaptació. Com que actualment la plaça del metge no està coberta, cal que la persona afectada faci la demanda igualment i quan rebi resposta del servei cal que es posi en contacte amb Direcció o gerència per assignar la plaça més adient, coordinament amb el servei de prevenció de riscos laborals.

Un altre tema on UGTPRESONS hem incidit és en el fet que es permeti els companys GAMP de cap de setmana puguin marxar dos de cop en comptes d’un, com a mínim en les èpoques no vocacionals, ja que del contrari no hi ha caps de setmana a l’any per tal que puguin lliurar tots, atesos els dies i hores generades per antiguitat. La direcció comenta que ho valoraran i que no posaran problemes al respecte.

També UGTPRESONS hem insistit en la formació per estar a C-30 i la possibilitat d’assignar dos professionals a la unitat, però la direcció confirma que farà més formacions, però que mentre no es reconverteixi en la unitat en CCI com a altres centres, l’opció de posar dos treballadors és complicada.

OBRES

La direcció ens fa un resum de com estan actualment les obres del centre. Ara van a bon ritme i s’estan complint els terminis previstos. Les fases 0, 1 i 2, estan totalment finalitzades. Pel que fa a la fase 3, que afecta el MR-3, poliesportiu i tallers 2 i 3 està a hores d’ara en marxa. La totalitat del projecte es preveu que finalitzi a finals de l’any 2022.

El MR-2 torna a estar operatiu un cop van finalitzar les obres i s’ha omplert amb els interns del MR-3, que ara comença les obres. La reforma és integral. En els pròxims dies es faran unes adaptacions a les dutxes del MR-2 que cal arreglar.

En principi no tancaran els tallers afectats o el poliesportiu per les obres excepte algun tancament puntual que calgui fer. Les obres de la fase actual està previst que finalitzin de cara l’estiu.

UGTPRESONS ens hem queixat de l’estat d’abandonament dels vestidors de la plantilla. La direcció és conscient del tema i l’únic que asseguren és que podran fer una rentada de cara a l’escala de cafeteria i vestíbul i podrien repintar els vestidors, però no fer obres, ja que això necessita un contracte d’obres menors que ja no depèn del centre. Això no obstant, davant la nostra insistència, faran una auditoria de l’estat real dels vestidors i la presentaran a la Secretaria.

Pel que fa a les obres de la carretera d’accés, un cop finalitzat el tram propietat de Justícia i pel que fa al tram entre l’enllaç amb la carretera a Granollers i el tram passat el pont de l’autopista, serà més complicat, ja que hi intervenen 3 operadors: Estat, ADIF i Diputació de Barcelona.

Pel que fa a la Diputació hi ha un projecte pel tram de la seva competència que afecta el tram immediatament anterior i posterior al pont del ferrocarril, però no hi ha un calendari clar, ja que diuen que caldrà tancar la circulació al pont del ferrocarril i, per tant, cal adequar una via d’accés alternatiu, cosa que no sembla fàcil, perquè ha de servir per cotxes, però també camions i els autobusos que donen servei als centres (treballadors i famílies). El tram entre els ponts no està previst reparar-lo i és el que està pitjor. Tot i això, la direcció comenta que encarregarà quitrà i farà les reparacions oportunes.

UGTPRESONS ens queixem per l’estat de manteniment del centre en general i per la insistència i reiteració de comunicats de reparacions que no es duen a terme per part de Geinstal. Sembla que les queixes són generalitzades i malgrat els informes que es fan moltes coses no s’arreglen.

UGTPRESONS manifestem molt especialment que podem tenir un problema seriós en matèria de seguretat per la deficiència del sistema d’interfonia que falla molt i això, junt amb la impossibilitat de traspassar la interfonia a l’edifici central, pot provocar sobretot a la nit, que l’assistència en un departament deixi sense cobrir una urgència en un altre mòdul, amb el que això pot suposar de perillós.

La direcció diu estar al cas i que els sistemes d’interfonia nous que s’instal·len no són compatibles amb els de l’edifici centre, molt antics. Un cop es renovi tot es podran interconnectar de nou. Deixem clar que les deficiències de seguretat derivades de la interfonia no poden recaure en la plantilla de servei. Especialment greu és el cas del DERT i MR5, però la història es repeteix, malauradament, a la majoria de mòduls.

Es farà recordatori a l’empresa de plagues per tal que intensifiqui el control, ja que fan nius que fan malbé les connexions. El MR4 tindrà un nou sistema d’interfonia en els pròxims mesos.

Altres obres menors, que no menys importants, tenen relació amb la il·luminació de l’oficina de RRHH i buscar una solució a la sala de lactància. UGTPRESONS hem insistit en la necessitat de buscar un espai idoni per les persones que necessiten aquest servei. La direcció, tot i que manifesta que no és fàcil trobar un espai adient amb l’estructura actual, estudiarà individualment els casos que es produeixin.

ALTRES

Tot i que hi ha compromís d’instal·lar ordinador al búnquer exterior del MSOB, per poder realitzar la connexió amb la intranet es requereix una obra menor que ara mateix no és viable. Continuarem insistint en la seva necessitat perquè entenem que forma part de la seguretat del departament a l’hora de filtrar i identificar les entrades i sortides autoritzades tant d’interns com de professionals i voluntaris.

Salut!

Secció Sindical d’UGTPRESONS al CP Quatre Camins.

Per qualsevol aclariment no dubteu a posar-vos en contacte amb els/les vostres delegats/des al centre.

La Roca del Vallès, 22 de març de 2022.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca