Reunió amb la Direcció

La setmana passada ens vàrem reunir les diferents seccions sindicals amb la direcció en una reunió urgent, a petició en bloc d’UGTPRESONS, CCOO i CATAC arran de les darreres agressions sofertes pels nostres companys i per la situació d’inseguretat que pateix aquest centre.

Per començar la reunió la directora mèdica va explicar les noves mesures del protocol d’actuació COVID als mòduls. Com a novetat ens informen que els interns confinats podran fer vida normal dins del mòdul i que es podran fer vis a vis, així com sortir de permís o sortides judicials i hospitalàries. UGTPRESONS trobem inconcebible que a un mòdul confinat puguin circular els interns pels diferents departaments (comunicacions, ingressos…) posant en perill la plantilla amb possibles contagis. Ens sembla una irresponsabilitat i ens portarà novament a un augment de nombre de baixes deixant com fa unes setmanes el servei en quadre, per no parlar de la salut dels nostres companys.

UGTPRESONS també hem exigit l’obertura del departament de Psiquiatria per l’elevat nombre d’interns amb patologies psiquiàtriques que no fan més que col·lapsar el DERT i generar situacions de conflictivitat als mòduls. Des de Direcció ens informen que s’està començant a treballar per posar-lo en marxa com més aviat millor.

Pel que fa al punt principal que ha motivat la reunió, l’augment de les agressions, UGTPRESONS exigim un canvi urgent de rumb per part de la Direcció i posem damunt la taula diverses mesures, com són, per exemple, l’aplicació sistemàtica de protocol de mesures de seguretat” als interns que agredeixin companys, en ingressar al DERT, reforçant si cal de més personal i mitjans a aquest departament.  Al principi han estat reticents a acceptar aquestes mesures, cosa que ens sembla inadmissible per la situació actual.  Els companys se senten insegurs i desprotegits en treballar, alhora que els interns creixen per la sensació d’impunitat davant aquest tipus d’agressions.  Finalment, la Direcció ha accedit a la nostra petició, encara que ens sembla insuficient, ja que caldria ser més rigorosos i contundents a l’hora de sancionar un cert grup d’interns.

Necessitem una direcció que estigui a l’altura de la situació actual, menys preocupats per la “desescalada” que ens ha portat a aquesta situació d’inseguretat, i més preocupats per l’”escalada” de violència que estem patint els treballadors. UGTPRESONS demanem des de ja fa temps la unificació de criteris a l’hora de treballar, i que des de Direcció es faci més formació continuada en matèria de seguretat.  Des de Direcció ens diuen que és un tema que el tenen molt present i que tenen previst reforçar la formació.

UGTPRESONS hem insistit en la nefasta presa de decisions dels nostres responsables durant aquest temps, ja que tant els interns com els treballadors són els mateixos des de fa anys, en canvi, la inseguretat, les agressions i les situacions violentes han augmentat de manera alarmant, fruit de males polítiques i decisions errònies que ens posen en perill a nosaltres i al servei.

Lamentablement, no hi ha hagut temps a tractar la resta de punts a l’ordre del dia que pensem no poden esperar, com per exemple la dotació de més mitjans materials (equips ignífugs…) per fer front als incendis, ja que perillosament els CODIS VERMELLS s’han convertit en el nostre dia a dia. UGTPRESONS hem començat una campanya per promoure l’administració que ens equipin adequadament per fer front a aquestes situacions, i sense perdre més temps, aquesta mateixa setmana hem visitat els diferents mòduls i departaments, entre altres coses, per informar que tenen la seva  disposició un escrit per sol·licitar a l’administració que faci les gestions oportunes per equipar-nos amb roba ignífuga.

Insistim que hi ha altres punts a tractar que no poden esperar (concurs de CUSIS, etc…) i instem a la Direcció a reunir-nos novament com més aviat millor.

Salut!

Secció Sindical d’UGTPRESONS al CP Puig de les Basses

Figueres, 01 de març de 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca