Reunió amb la Direcció

Assisteixen per part de la direcció, el Director, el Subdirector d’Interior, el Gerent i el secretari tècnic jurídic i la cap de RRHH. Per la part social, els sindicats representatius UGTPRESONS, CCOO, Intersindical i Csif.

INTERIOR I SEGURETAT

La Direcció ens ha informat de la renovació de pràcticament tots els interins fins al 30 d’abril. Posteriorment, s’aniran cridant a la totalitat de treballadors  i pel que fa al període de vacances, treballarà la totalitat d’aquests.

Per altra part, s’ ha compromès amb el departament de Salut Mental ha augmentar la ràtio a 6 funcionaris en comptes dels 5 actuals per a cada torn. També hem sol·licitat la reprogramació i millora de la centraleta a causa dels problemes que s’estan produint des de la nova  implantació.

Hem fet manifest de l’arcaic i obsolet sistema  de tancament de les cel·les d’aquest departament. És inassolible que la seguretat es dugui a terme amb un cadenat i l’única forma d’obrir en cas d’urgència sigui amb una cisalla que es troba a prefectura de serveis. És per això que hem exigit que el búnquer de seguretat del departament es pugui disposar d’aquesta eina mentre no es canvia el sistema de tancament de “seguretat”.

UMS

Respecte als rumors que han sorgit últimament sobre la posada en marxa d’una unitat de medi semiobert  al centre, on ara es troba el departament d’atenció especialitzada (DAE), la direcció ens comunica que actualment no hi ha res decidit, malgrat que es vol assumir que sigui el centre qui assumeixi els permisos dels seus interns. La dotació del departament fa inviable fer una UMS  com la que existeix a Brians 1, però sí que és possible fer-se càrrec dels interns propis que gaudeixen d’aquests permisos. La direcció es compromet a afegir un funcionari més al servei de matí i tarda en aquest accés, a conseqüència del desbordament de feina que han de patir els companys assignats a cada torn.

Respecte a tot això, la direcció ens tornarà a reunir si hi ha alguna novetat.

1er ACCÉS DE SEGURETAT

La direcció es compromet a afegir un funcionari més al servei de matí i tarda en aquest accés, a conseqüència del desbordament de feina que han de patir els companys assignats a cada torn.

RESOLUCIÓ DEL CONCURS DE COMANDAMENTS

La direcció encara no sap com es resoldrà el concurs de comandaments.

Els hi hem exigit que es cobreixin amb els respectius CUSIs, totes les unitats que no ho estan actualment al centre i ens responen que tenen la voluntat de cobrir-les totes. Pel que fa al departament de comunicacions, és inassolible que no es disposi de cap d’unitat en aquest departament entre setmana, ja que la feina que s’ha d’assolir és molt important i afecta el conjunt de tot el centre penitenciari i tampoc és assumible que els funcionaris que presten servei en aquest departament hagin d’assolir una responsabilitat que no els hi pertoca.

UGTPRESONS feia temps que exigia una reunió amb la direcció del centre per fer front als actuals problemes que estem patint darrerament i per exigir un augment de la plantilla de Salut Mental i un redimensionament de la plantilla en general. Val a dir també que hi ha hores crítiques entre les 6.30 i 7.30 del matí, on al centre es disposa moltes vegades d’un sol PS, ja que els funcionaris que no presten serveis als búnquers o departaments especials, han d’anar a cuina o a rotonda, deixant el servei totalment vulnerable en aquesta franja horària.

UGTPRESONS ha demanat que la plantilla actual  estigui formada per personal habitual i amb la formació pertinent. També hem demanat la realització de totes les GAPS en horari laboral si el servei ho permet i si no és així, que s’intenti realitzar en una jornada on el funcionari treballi abans de matí o després a la tarda, amb una bonificació d’1,75 per hora que duri la formació. Creiem que la formació és  indispensable pel bon funcionament del servei a la feina que se’ns exigeix, però no es pot exigir i molt menys obligar la gent a fer-la a la seva lliurança.

Us continuarem informant.

Salut,

Secció sindical UGTPRESONS-BRIANS2
Sant Esteve Sesrovires, 30 de març de 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca