Reunió monogràfica integració del PRP al complement específic

L’ADMINISTRACIÓ PRESENTA UNA PROPOSTA INFUMABLE

A la reunió que hem mantingut avui per tractar de manera monogràfica la integració del PRP al nostre complement específic, l’administració ens han presentat una proposta que, com a esborrany d’un guió del “Club de la Comèdia” podria arribar a ser divertit, però tenint en compte que ha estat elaborada de manera totalment conscient, demostra que independentment de qui estigui al capdavant de la Conselleria de Justícia, el seu objectiu sempre és el mateix: Tractar-nos com funcionaris de segona o de tercera categoria.

Una vegada més, intenten aprofitar una suposada negociació per ficar cullerada i aconseguir una modificació substancial de les nostres condicions laborals.

Els punts claus de la vergonyosa proposta presentada serien els següents:

  • La quantitat destinada a cada treballador seria inferior a l’actual.
  • Continuen fent diferències entre col·lectius (volen integrar només 100€ per a interior, 90€ per a rehabilitació i 85€ per a oficines) i les incrementen encara més entre llocs de la mateixa àrea (per exemple 100€ per als Gsi, Caps de Servei i Crimo i 115€ per als Cusi i els CUE).
  • Volen computar permisos com el de matrimoni, formació, trasllat de domicili, etc… dins del 25% del coeficient de simultaneïtat d’absències a l’àrea de règim interior. Actualment només es comptabilitzen els dies d’Assumptes Propis, els dies de Compensació de Festius i les vacances.
  • Volen eliminar la jornada acumulada que des de l’any 2006 gaudeix el personal de rehabilitació i oficines.
  • Continuen remarcant que l’inici de la jornada per al personal de rehabilitació i oficines només pot ser o a les 7:30 hores, a les 8:00, al es 8:30 i a les 9:00, impedint de nou que la franja flexible de l’inici de la jornada sigui realment flexible, o sigui que es pugui entrar a treballar al llarg de tota la franja flexible a lliure elecció del treballador.
  • Introdueixen un nou horari per oficines idèntic a l’horari acumulat que fa el personal de rehabilitació. Això sí, aquest seria voluntari.

Naturalment la resposta que UGTPRESONS hem donat a la proposta ha estat la d’una negativa frontal a acceptar-la í així ho hem verbalitzat contundentment a la reunió.

UGTPRESONS hem exigit un repartiment lineal de la partida de PRP que recullen els pressupostos de la Generalitat per aquest 2022, o sigui que els 6.493.000 euros es reparteixin per igual entre els 4.796 professionals que tindrien dret a cobrar-lo i ens hem negat de manera rotunda a un mètode de càlcul que només fa que aprofundir encara més les diferències entre col·lectius.

UGTPRESONS, també hem manifestat el nostre rebuig absolut a la pràctica constant d’introduir intents de modificacions de condicions laborals en una negociació destinada únicament a un concepte, en aquest cas la integració del PRP al complement específic i hem exigit la retirada de la proposta i que ens presentin una nova que demostri el que es mereixen els professionals penitenciaris.

Donat el desenvolupament de la reunió, vist l’immobilisme de l’administració, i el seu tarannà poc negociador, i davant el rebuig de ple d’UGTPRESONS a la proposta que ens han presentat, hem donat per finalitzada la reunió, en espera de l’elaboració d’una nova proposta que s’haurà de negociar en una pròxima reunió, a la que ens hem emplaçat.

Salut!

UGTPRESONS

Barcelona, 2 de març de 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca