El Govern ens presenta l’oferta pública del pla d’estabilització de la Llei 20/2021

Ahir la UGT i resta de sindicats de la MEPAGC ens van reunir amb la Consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, i la cúpula de Funció Pública, que ens va presentar el “Pla d’estabilització de l’ocupació pública de l’Administració de la Generalitat”.

Aquesta pla consisteix en l’aprovació d’una Oferta Pública d’Estabilització prevista per a aquest any 2022, que deriva de la Llei 20/2021 de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat, i que suposarà que 39.000 places ocupades de forma temporal puguin ser ocupades de forma definitiva per milers d’interins, per les dos vies següents:

  • Concurs de mèrits: 26.000 places
  • Concurs oposició: 13.000 places

Tot i que aquest anunci el valorem com a molt positiu, la UGT considerem que la reunió informativa ha estat poc productiva perquè, a banda de proporcionar-nos el gruix de les places, considerem que ens haurien d’haver detallat les places per cossos, categories i/o escales, per departaments i àmbits, cosa que ens hagués facilitat poder avançar en una anàlisi més acurada de les places. Sorprenentment, l’Administració no ha volgut facilitar-nos encara aquestes dades.

Així mateix, Funció Pública ens ha presentat la seva proposta d’estructura de bases pel sistema de concurs de mèrits i ens ha emplaçat a negociar-les en els propers dies. A més han manifestat, sense concretar-ho per escrit, alguna pinzellada del que podia ser l’estructura de les bases dels processos per la via del concurs-oposició.

En una lectura ràpida de les seves propostes ja hem advertit que si bé compartim al 100% aspectes com, per exemple, la supressió de temari o que les proves no siguin eliminatòries entre sí en el cas dels processos per la via del concurs oposició, rebutgem de ple que en el cas de la via del concurs de mèrits, per exemple,  es vulgui “premiar” amb 7 punts als interins que estiguin en actiu just en la data de la convocatòria i amb 0 punts a aquells que no ho estiguin, independentment de l’antiguitat que tinguin. O sigui que el factor sort et dona 7 punts o 0.

La UGT hem demanat a l’Administració el compromís de protegir els drets dels funcionaris de carrera o de personal laboral fix, i hem exigit la convocatòria de concursos de trasllats. Això no afectaria en res la consolidació dels llocs de treball dels interins i permetria la mobilitat de molts funcionaris que la porten esperant des de fa molts anys.

En aquest sentit, i tenint en compte que els processos derivats de la Llei 20/2021 no contemplaran torn de promoció interna, la UGT també hem demanat la convocatòria de processos restringits de promoció interna que permetin al personal funcionari l’accés al cos superior dins del mateix lloc de treball.

Com dèiem, l’anunci d’aquesta oferta pública extraordinària és una bona notícia però cal que vagi acompanyat d’una negociació real i efectiva del model de bases perquè els nostres interins consolidin per fi un lloc de treball definitiu, esperem que l’Administració es mostri receptiva a totes les nostres propostes. Us anirem informant.

Salut i cuideu-vos!

UGTPRESONS

Barcelona, 8 d’abril de 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca