Incidents a Salut Mental

El passat dilluns es van produir nous incidents al departament de Salut Mental del nostre centre. Els primers fets van succeir duran el torn del matí, quan un company, monitor del departament, va patir una agressió. Al voltant de les 13:45 h, un intern amb molts antecedents psiquiàtrics va agredir violentament a un altre intern amb diversos cops de punys a la cara i el va fer caure a terra on va continuant donant-li puntades de peus. El monitor que estava allí present, va intentar frenar l’agressió d’aquest intern i com a resultat, l’intern, li va propinar dos cops de puny al pòmul dret i un altre al pit, ocasionant-li molt mal. Immediatament i per ordre del personal sanitari és conduït a una cel·la amb vigilància CCTV, i és en aquest moment quan comença a amenaçar al personal manifestant que continuarà agredint a qualsevol persona que s’hi poses  per davant, en un to molt violent. Va ser necessari activar Codi 2 per fer front a l’extrema agitació de l’intern. Tot seguit l’intern va ser aïllat provisionalment.  

Com a resultat, el monitor agredit ha estat visitada pel metge de guàrdia i ha estat derivat a la mútua pel seu diagnòstic.

Des d’UGTPRESONS desitgem al company agredit una ràpida recuperació i felicitem la professionalitat que ha demostrat tot el personal que va haver de fer front a aquesta perillosa situació.

El següent incident es va produir durant el torn de tarda, en aquest mateix departament, quan un intern que es trobava a la sala de dia, es va aixecar i  va anar corrent armat amb un bolígraf, amb la intenció de clavar-li a l’ull d’un altre intern. Va ser gràcies a la ràpida intervenció dels funcionaris presents i amb l’ajuda del personal sanitari de Sant Joan de Déu, que es va poder evitar l’agressió i l’intern va ser conduït a una cel·la amb control CCTV. 

UGTPRESONS tornem a exigir a la direcció del Centre que augmenti imminentment la plantilla de funcionaris del torn de  tarda, com hem aconseguit que es portés a terme al matí.

Exigim que de l’actual dotació de 5 funcionaris, passin a ser 6 funcionaris i que aquests siguin habituals i a torn complet. Aquest departament és protagonista de cada cop més incidents i demanem amb caràcter urgent a la direcció del centre, que prengui mesures ja mateix. No pot ser que aquest departament, amb la quantitat de feina i risc permanent,  tingui una dotació màxima de només 5 funcionaris al servei de tarda i, contant que un està a cabina i s’han de realitzar relleus entre ells per poder berenar durant el servei, els funcionaris que resten, es veuen desbordats pel volum de feina que presenta aquest departament.

Tornem a reiterar que s’està treballant sota mínims amb el risc que això comporta i que s’està demostrant cada setmana amb la quantitat d’incidents i agressions que es produeixen en aquesta unitat.  

La direcció del centre ha d’exigir la incorporació immediata de nou personal en aquest departament, sobretot per poder assolir tot aquest volum de feina, que  amb les circumstàncies actuals que vivim, i amb la plantilla actual, ens resulta del tot impossible.

PRIMER ACCÉS DE SEGURETAT

Fa dies que venim exigint a la direcció que augmenti en una persona més la dotació del primer accés de seguretat. És un accés on el volum de feina i el nivell de responsabilitat és molt alt. Els funcionaris assignats han de treballar amb un estrès constant i durant molta estona del servei, es queden totalment sols, ja que l’altre ha de fer relleus a les cabines restants. És per això que exigim d’una vegada per totes, que la direcció prengui mesures i que la dotació mínima d’aquest accés sigui de 3 funcionaris tant pel torn de matí com pel torn de tarda.

Salutacions

Secció sindical d’UGTPRESONS al CP Brians 2

Sant Esteve Sesrovires 7 d’abril de 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca