Nova agressió al CP Quatre Camins

DAVANT POLITIQUES ERRÒNIES, NO NOMÉS CALEN BONES PARAULES. CALEN FETS. PROU!

UGTPRESONS fa mesos que instem als nostres organismes superiors a empoderar-se i reconduir la política penitenciària que fa anys venim patim. Una política que empara cada cop més els drets de les persones internes descuidant els drets i la salut laboral del personal penitenciari.  Els grups parlamentaris i les organitzacions de drets humans posen el focus d’atenció en el que ells anomenen “una avançada i modèlica gestió penitenciària, on es protegeix i es garanteixen els drets de tota la població reclusa,etc,”  i que la SMPRAV fa seva com el projecte més ambiciós i codiciat.

Però en tot aquest entramat de modernitat i de garantisme penitenciari, on tenen cabuda els drets i la dignitat laboral de les persones treballadores que fan possible els anhels dels nostres màxims superiors i responsables directes de tota l’escalada de violència i despropòsits que s’està vivint diàriament als nostres centres?

Un cop més, i segurament no serà l’últim,  tenim un company agredit  deliberadament al DERT de QC per part d’un intern d’alta conflictivitat que ahir dia 24 d’abril va propinar un cop de puny al funcionari que acompanyava l’ATS durant el repartiment de la medicació, amb el resultat de ser necessària l’assistència sanitària pel company i havent-lo de derivar a la mútua de treball. Tant de bo no fos necesari desitjar-te una ràpida recuperació company!! per desgràcia tenim tants  precedents!!

Des de la secció d´UGTPRESONS al CP Quatre Camins diem prou!! Els incidents violents al nostre centre són un degoteig constant: agressions físiques, verbals, coaccions i vexacions al personal penitenciari, així com una manca de respecte absoluta vers als i les treballadors i treballadores del centre.

És precís un abordatge integral i coordinat des de totes les àrees i instàncies superiors per retornar a una convivència pacífica en els nostres centres penitenciaris, on la plantilla pugui desenvolupar les seves funcions amb seguretat i sent respectades, i on la persona interna es responsabilitzi de tots els comportaments antinormatius que protagonitzi i que les sancions no siguin mesures estèrils i descafeïnades com les que últimament estem veient.

El Reglament penitenciari ens encomana la funció cabdal de reinserció i rehabilitació social, i això implica fer entendre a les persones internes que tot acte i comportament té unes conseqüències que hi han d’assumir i a les que han de fer front.

Incendis, baralles, agressions a funcionaris, desperfectes constants als espais de convivència, menyspreu i falta de respecte al personal de vigilància, sanitaris, de rehabilitació i un llarg etcètera, ¿aquest és el model penitenciari del qual la SMPRAV se sent orgullosa?

Les persones treballadores que conformem les plantilles som el capital humà que necessiteu per què el vostre “gran projecte” funcioni. TENIU L´OBLIGACIÓ DE CUIDAR-NOS I GARANTIR-NOS QUE PODEM REALITZAR LES NOSTRE TASQUES AMB SEGURETAT I SENT RESPECTATS. PER QUÈ NOSALTRES TAMBÉ TENIM DRETS I ENS MEREIXEM QUE TAMBÉ ENS ELS GARANTIU!!

Salut!

Secció sindical d’UGTPRESONS a Quatre Camins

La Roca del Vallès, 25 abril de 2022.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca