Nova agressió al MR9

El diumenge passat, es va produir un greu incident al MR 9 del nostre centre. Els fets van succeir al voltant de les 19 h, durant el repartiment de la medicació, quan un intern va fer un moviment d’ocultació i en ordenar-li que ensenyés el que amagava, aquest es va ficar a la boca el que portava a la mà. Els funcionaris li van ordenar que obrís la boca per comprovar què estava ocultant. En aquest moment l’intern no només va desobeir les ordres, sinó que va empènyer molt violentament a un funcionari, i al moment d’intentar reduir-lo, va mossegar la mà del cap d’unitat provocant-li una greu ferida. Va ser necessari activar Codi 2, a causa del greu estat d’exaltació i violència de l’intern i de dos interns més, que des de  la distància, cridaven contra els funcionaris i els hi retreien l’actuació. Finalment, es va aconseguir immobilitzar-lo per aturar les constants agressions d’aquest que no deixava de donar puntades de peus als funcionaris.

Un cop  reduït i gràcies a la bona feina realitzada pels companys assignats al departament, va poder tornar la vida ordinària al mòdul.

Com a causa de la ferida a la mà, el cap d’unitat va haver de rebre assistència mèdica i va ser traslladat amb urgència a la mútua per avaluar l’estat de la lesió i per a comprovar si existia risc de contagi per culpa de la greu ferida. Des de UGTPRESONS l’hi desitgem una ràpida recuperació, i felicitem la professionalitat de tots els companys que van haver d’intervenir.

UGTPRESONS tornem a reiterar a la direcció del Centre que hi ha d’augmentar amb reforços tota la plantilla de funcionaris que tenim al centre. No només són els dies festius, nits i cap de setmana, que s’està treballant amb molt poc personal amb el risc que això comporta. És un problema endèmic, ja que la plantilla del centre està sota mínims, i en aquestes condicions ens és molt difícil garantir la seguretat tant dels companys com la dels interns.

Salutacions

Secció sindical d’UGTPRESONS al CP Brians 2

Sant Esteve Sesrovires 19 d’abril de 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca