Reunió grup de treball penitenciari

UGTPRESONS ens hem reunit aquest matí amb els responsables de la secretaria per tractar dos dels temes actualment cabdals. D’una banda, la resolució del concurs de comandaments JUS014 i d’altra, la integració del PRP al nostre complement específic.

Respecte al concurs de comandaments, l’administració ens ha informat que s’han detectat unes incidències amb relació a la baremació dels mèrits d’alguns dels participants que havien guanyat plaça al concurs de CUSIS de Puig de les Basses, ja que no se’ls ha computat el temps com a CUSI. S’està revisant el cas de cada participant i pròximament es publicarà un nou llistat definitiu, probablement després de setmana santa. Aquesta revisió en principi no hauria d’afectar l’adjudicació que ja s’ha fet de les places del concurs, perquè l’error detectat es refereix al bolcat de dades que va fer la secretaria a l’hora de fer el llistat i no a les adjudicacions.

Aquest endarreriment provocarà un retard en la presa de possessió de les places del concurs de comandaments (caps de servei, Crimo, etc.), però en principi no tindrà gaire més afectació. En aquest sentit un cop es reuneixi la junta, es valorarà el fet d’aturar el termini per poder recórrer el concurs, fins que es publiqui el nou llistat definitiu d’adjudicacions.

D’altra banda, i donant resposta a la demanda que UGTPRESONS hem formulat en diferents ocasions, l’administració ens ha confirmat que es modificarà el sistema de provisió de les vacants que es vagin produint en un futur. Fins ara aquestes vacants es publicaven a l’ATRI amb els resultats totalment subjectius d’adjudicació que tots coneixem. Ara ens presentaran una regulació on, a partir de la resolució del concurs, encara que totes les vacants que es produeixin continuaran publicant-se a l’ATRI, a l’oferta s’afegirà un ítem on digui que la plaça en qüestió serà adjudicada PRIORITÀRIAMENT als participants que optin a ocupar-la i que hagin participat i superat el concurs de comandaments JUS014, ordenats per rànquing amb la nota final obtinguda i l’ordre de sol·licitud de plaça que van fer al seu moment.

UGTPRESONS hem proposat que en el cas que a la plaça oferida per ATRI, només es presentin candidats que, havent participat i superat el concurs de comandaments JUS014, no haguessin inclòs el centre objecte de la publicació en el seu llistat de preferències, es tindrà en compte la nota final obtinguda al concurs i, per tant, tindran també PRIORITAT per ocupar-la. Cas contrari tindrà prioritat el qui sí que hagués sol·licitat el centre en el concurs.

A la pràctica això suposarà que, en aquests casos, no hi haurà entrevista, ni cap més element subjectiu, sinó que l’adjudicació de les places que puguin sortir d’ara endavant, seran adjudicades pel rànquing del concurs.

Pel que fa a la integració del PRP al complement específic, l’administració ha mostrat el mateix posicionament que a la reunió del passat 2 de març, reafirmant-se en la proposta que ens van presentar i que va ser rebutjada de ple, reafirmant que la no-linealitat de l’import a incloure a l’específic i la impossibilitat d’augmentar la partida pressupostaria, són línies vermelles per ells. I en un exercici de cinisme ha acusat la part social de no voler negociar. Continuant amb el seu immobilisme amb arguments que interpreten al seu gust.

UGTPRESONS hem tornat a reiterar la nostra postura, que és la de la integració lineal per a tots els col·lectius i que no entrarem a negociar cap modificació de condicions laborals. No entenem la decebedora postura de l’administració. Haurien de tenir clar que han de complir un mandat de Funció Pública i no jugar a fer de trileros i a perllongar en el temps una decisió que han de prendre tant sí com no.

Com que no hi ha cap mena de voluntat negociadora per part de l’administració, ens hem emplaçat a una nova reunió passada la setmana santa, a la que ens han demanat propostes concretes.

Salut i cuideu-vos!

UGTPRESONS Barcelona, 7 d’abril de 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca