Brutal agressió a un company

La secció sindical d’UGTPRESONS al CP LLEDONERS  us informa que aquest divendres al mòdul 3, un intern amb un llarg historial de sancions greus i amb un repetit anar i venir amb primers graus al DERT, va agredir amb una brutalitat extrema al cap d’unitat, donant-li un cop de puny que el va tombar a terra on, un cop allà, el va continuar colpejant repetidament.

Gràcies a la professionalitat dels companys del mòdul i a la col·laboració de tres interns que van intervenir per poder immobilitzar a l’agressor, el cusi no va patir lesions que de segur haurien estat d’extrema gravetat.

UGTPRESONS des d’aquí, li desitgem una ràpida recuperació i li donem tot el nostre suport.

Val a dir que posteriorment, l’intern va verbalitzar que  si tornés a veure al cusi li xafaria el cap i que l’importaven un pito les conseqüències, «total, voy para 12 años…»

Aquest és el resum de la situació viscuda al nostre centre, una més, i que lamentablement s’està repetint en gairebé la pràctica totalitat de centres penitenciaris arreu de Catalunya. Aquests comportaments dels interns per desgràcia no és nova, però sí que la creixent freqüència de les agressions envers els professionals penitenciaris és lamentable i molt preocupant, almenys per nosaltres. Entenem que l’origen el podem trobar en el nefast resultat de les polítiques de la Secretaria en aquests darrers anys, que ha consistit bàsicament en no fer res, o fer coses inútils  o  contraproduents com la reforma de  la circular 2/2021, la posada en marxa de les cel·les encoixinades de manera experimental i sense cap mena de protocol ni formació prèvia, permetre la pèrdua absoluta d’autoritat dels funcionaris, normalitzar tota classe d’agressions i amenaces per parts dels interns als professionals, donar credibilitat als interns en conflictes envers els funcionaris, permetre que certes  conductes dels interns quedin impunes, interpretar el reglament penitenciari segons bufi el vent, i un llarg etcètera que només fa que reflectir  el menyspreu total que els nostres responsables tenen a la nostra feina i a nosaltres mateixos.

Estem farts de patir agressions i amenaces!!

Això si, energies per robar-nos el PRP, que no faltin. Aquí sí que són valents i contundents (i demostren la seva intel·ligència), en el tracte amb les seves treballadores i treballadors, sí que ho són.

No cal dir, però, que les plantilles dels centres penitenciaris de Catalunya respondrem de manera adequada en el seu moment a aquest robatori, però sobretot al menyspreu constant de la secretaria. Amb la nostra vida no s’hi juga.

Salut!!!

Secció sindical d’UGTPRESONS al CP Lledoners

Sant Joan de Vilatorrada, 7 de maig de 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca