Demanem a la Consellera reunió urgent i calendari de processos

Honorable Lourdes Ciuró i Buldó
Consellera de Justícia
Carrer Foc, 57, 08038 Barcelona

Honorable senyora,

Com vostè és coneixedora el passat 9 de maig es va acordar a la Mesa General de Negociació dels Empleats i Empleades de la Generalitat de Catalunya l’Oferta d’Ocupació Pública d’estabilització de l’ocupació temporal, que deriva de la llei 20/2021.

Aquesta Oferta Pública recull diversos processos selectius que es circumscriuen només al nostre àmbit d’execució penal, cosa que ha de permetre que centenars d’interins i interines del nostre àmbit puguin consolidar un lloc de treball i, conseqüentment, que es redueixi dràsticament l’elevat índex de temporalitat existent.

UGTPRESONS reconeixem que portar a terme un objectiu tan ambiciós i alhora necessari requerirà d’un esforç de gestió molt important per part del seu Departament, però compartirà amb mi que l’oportunitat que ens proporciona la Llei 20/21 és tan important que seria irresponsable no gestionar-la correctament.

La situació actual, però, es troba lluny de ser la desitjable amb centenars de funcionaris en comissió de serveis o encàrrec en funcions per la nul·la voluntat dels seus predecessors de convocar durant anys processos de mobilitat i promoció, ja sigui per deixadesa o per temor d’afrontar les disfuncions generades en concursos anteriors.

Però no tot és atribuïble a anteriors legislatures, ja que la lentitud en la resolució del procés selectiu (JU030) i la decisió de continuar sense convocar ni el concurs de trasllats previ ni el concurs de comandaments de Caps d’Unitat, Caf i EEAA, també és imputable als responsables del seu Departament.

Tenim doncs un problema que ara, amb les properes convocatòries dels processos selectius que deriven de la Llei 20/21 (concurs de mèrits i concurs-oposició), es pot fer irresoluble sinó l’abordem amb determinació i de manera ordenada, per tal que cap funcionari de carrera que ho sigui actualment o dintre d’uns mesos, surti perjudicat.

És per això que UGTPRESONS, com a sindicat majoritari a l’àmbit penitenciari, ens adrecem a vostè per traslladar-li la necessitatd’establir de manera urgent un calendari de realització de tots els processos que afecten el cos de tècnics especialistes i que considerem que s’hauria d’articular de la següent manera:

  • Convocatòria al mes de JUNY d’un concurs de Cap d’Unitat, Caf i EEAA:

Aquest concurs s’hauria de resoldre amb caràcter d’urgència, en menys de 4 mesos, i, per tant, amb unes bases el més simples possibles, amb supòsits a valorar fàcilment computables.

Aquest procés permetria que s’assignessin definitivament els més de 200 llocs de treball que actualment es troben ocupats en encàrrec en funcions per comandaments provisionals, i així alliberar idèntic nombre de places que ara tenen reservades.

  • Convocatòria el mes de JUNY d’un concurs de trasllats:

La convocatòria s’ha de publicar simultàniament a l’anterior concurs, amb unes bases que també facilitin una resolució del procés en un període màxim de 4 mesos i que, i això és imprescindible, incorporin les vacants pures generades al concurs de comandaments. 

Aquest procés ens permetria donar solució als gairebé 600 funcionaris del cos de tècnics especialistes que estan actualment en comissió de serveis a més de facilitar la mobilitat horitzontal i l’assoliment d’una altra destinació definitiva als actuals funcionaris de carrera que ho desitgessin.

  • Resolució del procés selectiu JU030 màxim el mes de NOVEMBRE:

UGTPRESONS considerem imprescindible que aquest procés selectiu es resolgui abans de convocar els processos d’estabilització, i això requerirà una modificació de les bases amb un escurçament del curs selectiu a 1 mes i de les pràctiques als centres a 15 dies, situació més que possible perquè la totalitat dels 280 convocats al curs són ja interins, estaran exempts de les pràctiques i ja tenen àmplia formació.

Els aspirants que obtinguin plaça en aquest procés de selecció podran escollir lloc definitiu perquè els concursos previs ja s’haurien resolt.

  • Convocatòria del concurs de mèrits derivat de la Llei 20/21:

La convocatòria es portaria a terme amb posterioritat a la resolució del procés JU030 i sempre abans del límit del 31/12/2022 indicat per la Llei.

Les adjudicacions de les places es farien en adscripció provisional.

  • Convocatòria del concurs-oposició derivat de la Llei 20/21:

La convocatòria es portaria a terme de manera simultània a la del concurs de mèrits i sempre abans del límit indicat a la citada Llei (31 de desembre de 2022).

Les adjudicacions de les places es farien en adscripció provisional.

  • Convocatòria d’un nou concurs de trasllats:

Es duria a terme un cop resolts els processos selectius derivats de la Llei 20/21 i permetria l’assignació de llocs definitius a tots els funcionaris que estiguessin en situació d’adscripció provisional per la resolució dels processos de selecció d’estabilització.

UGTPRESONS considerem que el calendari que li exposem és factible, però sobretot necessari per evitar les problemàtiques que es produirien de no aplicar-se i que ens portarien a un escenari on milers de professionals penitenciaris sortirien afectats.

Per tot el que li exposo UGTPRESONS li demanem una reunió urgent a més de sol·licitar-li que,com a màxima responsable del Departament de Justícia, prengui les mesures necessàries per corregir una situació que hores d’ara està estancada.  

Jordi Bremer i Cuscó
Responsable del Sindicat de Presons de la UGT – Serveis Públics de Catalunya

Barcelona, 24 de maig de 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca