Integració del PRP a l’específic

L’Administració en vol prendre el pèl

UGTPRESONS hem assistit aquest matí a una nova reunió del grup de treball on s’ha tractat com a únic punt de l’ordre del dia, la integració del PRP al nostre específic. El resum de la reunió es fa ràpidament: ens volen prendre el pèl.

Ahir l’administració ens va enviar el que ells consideren una gran proposta d’acord, amb la intenció que avui a la reunió, donéssim el nostre vistiplau i el signéssim. Res més lluny de la realitat. Aquesta proposta és pràcticament la mateixa que la que ja ens van fer arribar a les anteriors reunions, no cedeixen en absolutament cap dels punts.

UGTPRESONS una vegada més, l’hem rebutjada de pla i els hem insistit en el nostre posicionament: volem integració lineal de la partida pressupostària per tots els col·lectius sense distincions, i no acceptarem cap mesura que suposi un pas enrere respecte als nostres drets i  les nostres condicions laborals.

L’administració, incloent en aquest cas al representant de Funció Pública que ha donat suport als representants de la secretaria, ha insistit en el seu argumentari que de cap de les maneres la integració pot ser lineal, però sense presentar cap document legal que acrediti o justifiqui aquesta suposada obligatorietat en la qual s’han enrocat.

Donada la pèrdua de temps que suposava continuar amb una reunió en la qual l’actitud de l’administració era d’intransigència total, s’ha donat per finalitzada la mateixa, emplaçant-nos a un període de reflexió per tornar a reunir-nos en les pròximes setmanes.

UGTPRESONS els hem dit que aquest període de reflexió l’han de fer ells. Hem exigit que replantegin tota la situació i que presentin una proposta des de 0, lluny radicalment de les que ens han presentat anteriorment, i hem insistit que aquest enrocament en els seus plantejaments no ens conduirà a res bo, i que la paciència s’està esgotant.

UGTPRESONS considerem que l’actitud amb què acudeix l’administració a les reunions monogràfiques de la integració del PRP al nostre específic és deplorable. No per repetir una vegada i un altre quatre mantres que tenen instaurats, arribarem al que ells pretenen. Nosaltres tenim clar el que volem i el que ens mereixem. Sembla que no són conscients de la situació actual de les presons catalanes, sembla que no saben com estan augmentant exponencialment les agressions en número i en gravetat, de com s’està treballant de manera precària tant en l’aspecte de personal com material. Després dels últims anys, amb el sobreesforç fet per les plantilles amb la pandèmia que hem viscut, la forma en què ens ho volen pagar, és retallant-nos drets i no pagant el que ens pertoca.

Doncs UGTPRESONS considera que l’administració té una oportunitat per fer-se enrere i presentar una proposta que puguem, almenys, discutir o valorar. Si no, ens veurem abocats a un escenari en què tot el que pugui passar serà d’exclusiva responsabilitat seva.

Salut i cuideu-vos!

UGTPRESONS

Barcelona, 27 de maig de 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca