L’administració bloqueja la integració del PRP a l’específic. Aquest mes ja no el cobrarem

UGTPRESONS hem assistit a una nova reunió del Grup de Treball penitenciari estèril, en què la incorporació del PRP al complement específic segueix sense avançar, davant d’una administració tancada en defensar que la integració a l’específic dels imports que cobràvem per aquest concepte s’ha de fer amb imports diferents per als treballadors que el percebien. Els representants d’economia i funció pública, presents aquest cop a la reunió, han fet costat al plantejament defensat per la subdirectora general de Recursos Humans i Relacions Laborals, encara que malauradament ja ens ho esperàvem.

UGTPRESONS, com no pot ser d’una altra manera, hem defensat novament que la linealitat és possible, i es poden integrar els mateixos imports a tots els col·lectius, independentment del seu complement específic. Només cal veure que a la seva proposta inicial, on la mateixa administració incloïa idèntiques quantitats per a treballadors que tenen un complement específic diferent. Aleshores perquè es pot fer en uns casos i no en tots?, una contradicció molt evident que demostra que és possible, i a la que preguntats directament no han tingut resposta.

De la resta de mesures que formaven part de la proposta d’integració res a dir. UGTPRESONS hem volgut saber si havien valorat l’eliminació de la proposta del punt que feia referència a la jornada acumulada, ja que nosaltres no signarem cap acord que suposi una modificació d’horaris. L’administració ni tan sols ha entrat a valorar res que no sigui la no-linealitat de la integració del PRP a l’específic, i també manté la seva postura inicial en aquest aspecte.

Les postures continuen sent totalment oposades i l’administració només espera que fem una proposta la setmana vinent en la línia que es produeixi una incorporació no-lineal del PRP a l’específic, enfortida pel suport que ha rebut per part d’una força sindical que sí que ha presentat una proposta en aquest sentit. I ens ha anunciat molt amablement que tinguem en compte que aquest mes ja no cobrarem l’import corresponent a aquest concepte a les nostres nòmines. Això podria suposar perdre aquesta quantitat, ja que ningú garanteix la retroactivitat dels imports deixats de cobrar, doncs el PRP no existeix.

UGTPRESONS hem manifestat que NO presentarem cap proposta nova i que ens mantenim en el que hem demanat des del principi,  o sigui que la integració sigui lineal per a tothom. Aquest mes, doncs, no cobrarem res, i això tindrà, segur, greus conseqüències, perquè un atac com aquest s’ha de combatre amb contundència. I si l’administració penitenciària creu que l’escenari que s’obre no repercutirà en la prestació del servei, és que són uns il·lusos i seran els únics responsables del que pugui passar. Les treballadores i els treballadors penitenciaris som prou intel·ligents per donar respostes a l’alçada del tracte que estem rebent per part dels nostres responsables, segur que sí.

Salut i cuideu-vos!

UGTPRESONS

Barcelona, 06 de maig de 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca