Salvatge atac als companys del DERT de Brians 2

Mentre la consellera de Justícia inaugura la “fira del pa i cereal” a Cervera, a les presons catalanes ens estan apallissant

Quan només han passat 11 dies de la darrera agressió greu a funcionaris (al departament de SALUT MENTAL), avui 22/05/2022 cinc companys del DERT han estat atacats salvatgement per un intern amb antecedents molt greus i alta perillositat. Només la impecable actuació i la gran professionalitat dels companys ha impedit que avui no hàgim de lamentar una mort.

L’intern ha sostret una placa metàl·lica de la ventilació, l’ha doblegat i se l’ha posat al puny. Els funcionaris quan han obert la porta de la cel·la, per fer la sortida, no han tingut cap oportunitat, se’ls hi ha llençat a sobre i els ha colpejat violentament, causant talls i contusions greus. 3 companys han hagut de marxar a la mútua a causa de les lesions.

Els efectius del DERT, com gairebé està passant cada dia, estaven sota els mínims exigibles. Ja fa mesos que avisem del perill que això comporta i de com es compromet d’aquesta manera la seguretat del centre, la dels mateixos interns i la dels treballadors, i la Direcció de Brians 2 no fa absolutament res. És clar!! Això no ven a TV3!!

Fa molts mesos que denunciem que les condicions en les quals estem treballant, de manera sostinguda, són lamentables:

  • Manca endèmica de personal i de mitjans.
  • Normatives “Kafkianes” que xoquen frontalment amb la possibilitat d’establir l’ordre i la convivència dins les presons.
  • Absència d’accions per part de la direcció a davant del seguit d’agressions greus als treballadors que no han cessat i que s’han incrementat des que es va publicar la circular 2/2022.
  • Projectes surrealistes amb inversions milionàries (com la famosa cel.la encoixinada) que l’únic que fan és sobrecarregar de feina a la  ja minvada plantilla.

UGTPRESONS, sindicat majoritari a les presons catalanes, fem directament responsable a la consellera de Justícia de totes i cadascuna de les agressions que estem patint professionals penitenciaris. Exigim a la Secretaria que prengui mesures immediates i urgents per tal de restablir l’ordre al centre i garantir la integritat de tot el personal, abans que s’hagin de lamentar fets més greus.

UGTPRESONS DIEM PROU!! I INICIEM DES DE JA ACCIONS CONTUNDENTS PER TAL D’ATURAR AQUEST DESGAVELL!!!

Secció sindical d’UGTPRESONS al CP Brians 2

Sant Esteve Sesrovires 22 de maig de 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca