Passotisme a les agressions

Una vegada més, al nostre centre, es repeteixen les agressions a diversos companys. La última va ser el 31 d’octubre de 2021. En aquest cas han sigut 4 funcionaris del DERT que han sigut atesos per la Mútua.

Es tracta d’un altre intern amb perfil psiquiàtric i violent, el qual té diversos antecedents per alteracions greus de l’ordre, s’ha negat a sortir de la cel.la, ha trencat un pal d’escombra i en el moment d’entrar els funcionaris per restablir l’ordre, l’intern els ha agredit violentament colpejant-los amb el pal a les cames i peus de dos funcionaris, alhora que ha mossegat a un altre funcionari.

Des d’UGTPRESONS considerem una situació d’extrema gravetat que els protocols que s’apliquen en aquests casos no funcionen i no donen garanties de seguretat als funcionaris. Les estadístiques parlen per si soles i cada cop les agressions van en augment.

UGTPRESONS hem alertat sempre que en aquest Centre, per raons estructurals, el interns amb perfil psiquiàtric no hi tenen cabuda. No podem convertir els mòduls o departaments especials de règim tancat, en Departaments de Salut Mental.

Al CPPonent tenim diversos interns amb trastorn bipolar, esquizofrènia paranoide, trastorn psíquic i trastorn (TDAH). La majoria d’ells protagonistes de diversos aldarulls greus. Per la qual cosa UGTPRESONS va demanar per escrit a la Direcció del Centre (09/12/21) el seu trasllat a les unitats psiquiàtriques de Brians 1 o 2.

En aquest sentit, des d’UGTPRESONS, denunciem la inacció de la Direcció per no haver gestionat aquests trasllats i no garantir la seguretat dels treballadors penitenciaris.

Per tant, exigim a la Direcció del Centre:

  • Que no es repeteixin aquests fets gravíssims.
  • Que traslladin als responsables de la DG que els protocols no funcionen.
  • Que traslladin els presos amb trastorns psiquiàtrics a les unitats corresponents.
  • Que no perverteixi el funcionament regimental que regula el Reglament Penitenciari i el Reglament d’Organització i Funcionament dels Serveis d’Execució Penal a Catalunya, i que totes les sancions disciplinàries les facin complir al màxim de dies permesos, sense aplicar factors reductors de rehabilitació.

Des d’UGTPRESONS, volem felicitar als companys per la seva ràpida actuació, i desitgem que es recuperin ben aviat per les lesions sofertes.

Salut,

Secció sindical UGTPRESONS-CP PONENT

Lleida, 25 de maig de 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca