Ratificat l’acord de barems del concurs de mèrits a la MEPAGC

LA UGT DEMANEM EL BLINDATGE DE L’ÀMBIT D’EXECUCIÓ PENAL

A la reunió de la MEPAGC que s’ha celebrat aquesta tarda, la UGT, ccoo i catac hem signat l’Acord de Barems que regiran els diferents concursos de mèrits que es convocaran a la Generalitat i també els del nostre Àmbit d’Execució Penal.

Recordem que els mèrits a valorar i la seva distribució seran els següents:

SERVEIS PRESTATS al cos objecte de la convocatòria (Màxim 60 punts)

 Fins l’any 2006Entre 2007 i 2015De 2016 a data convocatòria
Àmbit Execució Penal0,166 mes complet0,333 mes complet0,666 mes complet
Altres Administracions0,055 mes complet0,111 mes complet0,222 mes complet

ALTRES MÈRITS (Màxim 40 punts)

Procés selectiu superat24 punts
Català nivell superior exigit convocatòria2,5 punts
Català especialitat administratiu2,5 punts
Català especialitat jurídic2,5 punts
Català traductor de textos2,5 punts
*Actic nivell avançat6 punts
*Actic nivell mitjà4 punts
*Actic nivell bàsic2 punts

(*En relació a l’Actic puntuaria només el nivell superior presentat)

Els possibles desempats es dirimiran de la següent manera:

  • Primer actuarà la preferència de l’aspirant que es trobi en servei actiu en el cos objecte de la convocatòria.
  • Segon per major puntuació en el mèrit de serveis prestats.
  • Tercer per temps de serveis prestats sense limitació, comptant tots els dies de prestació de serveis.

Recordeu que aquells que obtinguin una plaça al concurs de mèrits seran adscrits provisionalment en la que ocupen actualment, i serà posteriorment, en el marc dels concursos de trasllats que es convocaran a l’efecte, quan escolliran un lloc de treball definitiu, des del benentès que els actuals funcionaris de carrera que hi participin tindran preferència a l’hora d’escollir sobre els “nous” funcionaris de carrera.

La UGT hem demanat el blindatge de l’àmbit d’execució penal pel que fa als serveis prestats, i hem demanat que s’incorpori a l’acta de la reunió el següent text:

“Atès allò recollit al punt 1.3 de l’Acord de Govern de 24 de març de 2009, pel qual es crea l’àmbit funcional d’execució penal de l’Administració de la Generalitat de Catalunya, que indica que “les bases de les diverses convocatòries d’accés i provisió s’adaptaran en el seu contingut a la singularitat de les funcions a desenvolupar”, i al punt 2.f) de la memòria tècnica elaborada per la Direcció General de Funció Pública que assenyala que “als efectes de la selecció i provisió meritaran de forma preferent els serveis prestats en llocs de l’àmbit amb aquestes funcions específiques”, els serveis prestats a llocs de treball de l’àmbit d’execució penal meritaran preferentment a les convocatòries incloses a aquest àmbit.”

Malauradament, ni Funció Pública ni els representants del Departament de Justícia que assitien a la reunió s’han posicionat clarament al respecte, i mentre els primers han assegurat que estudiarien la nostra proposta, els segons, els qui haurien de defensar sense ambigüitats el nostre àmbit, simplement s’han limitat a dir que “farem el que Funció Pública ens digui”.

Cal dir que a la iniciativa presentada en SOLITARI per la UGT només s’hi ha afegit un dels dos sindicats participants a la reunió. De l’altre, encara n’esperem posicionament.

La UGT continuarem exigint el blindatge total de l’àmbit d’execució penal i esperem que aquells que no s’han adherit avui a la nostra demanda, sigui Departament de Justícia o un sindicat, rectifiquin i ho facin ràpidament.

Demà mateix, iniciem les negociacions per pactar l’estructura dels concursos-oposicions que deriven de la Llei que permetran continuar estabilitzant interins ja que, a la fase d’oposició, les proves seran NO eliminatòries, i només de la part específica del temari.

Salut!

UGTPRESONS

Barcelona, 18 de maig de 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca