Reunió amb la direcció

Assisteixen per part de la direcció el Director, el Subdirector d’Interior, el Gerent i el secretari tècnic jurídic. Per la part social, els sindicats UGTPRESONS, intersindical i csif.

INTERIOR I SEGURETAT

La Direcció ens ha informat respecte a la cel·la encoixinada, que estarà habilitada al departament de sancionats pròximament, sense determinar data concreta. Sembla que no entrarà en funcionament fins que no hi hagi una instrucció de la secretaria que la reguli, i que es farà en quatre fases: primer els tècnics de l’ARIP faran un esborrany, aquest es presentarà a una comissió a Brians 2 on es valorarà i modificarà el redactat final. Posteriorment, es realitzaran una sèrie de simulacres i, per últim, es farà la formació pel personal que hagi de treballar en aquesta unitat.

UGTPRESONS no veiem encara la cobertura legal necessària per posar en funcionament aquesta instal·lació, ja que encara en cap lloc està regulat. Quines garanties tindrà la plantilla? La direcció ens ha informat que seran els comandaments d’incidència els que es facin càrrec d’això.

Val a dir que moltes vegades s’actua i després s’informa, o sigui que és un despropòsit per als funcionaris que es trobin en aquesta situació, ja que es poden trobar en una situació total d’indefensió. Posem en dubte la legalitat d’això i no veiem cap sentit en habilitar aquestes cel·les  per pressions del síndic i de l’observatori i que a banda, ningú sap com  es durà a terme. Ens sorprèn el total desconeixement sobre com funcionarà partint de la base que aquesta cel·la presenta defectes arquitectònics de base.

INFORMACIONS RESERVADES

Ens ha comunicat la direcció que a partir d’ara si s’obre alguna informació reservada, primer s’informarà els afectats i després als sindicats. Es comprometen a la màxima transparència i discreció en tots aquests afers. 

ALERTA YIHADISTA

Respecte a les últimes informacions arribades des de diverses fonts, d’amenaces Yihadistes respecte al col·lectiu de treballadors penitenciaris a nivell de tot l’estat,  la direcció ens informa que en l’àmbit del centre tenen coneixement de la situació i que s’està treballant en diferents fronts.

D’una banda s’han reunit amb els portaveus de la comunitat musulmana per copsar la situació i obtenir informació, i d’altra, ens informen que per part de l’AIS s’està fent un control d’aquestes amenaces.

També ens informen que per indicació de la secretaria, han deixat d’intervenir les comunicacions quan se li decomissa a l’intern un telèfon mòbil. L’anterior protocol ja no es farà i ara es limitarà a una sanció lleu (109.F). UGTPRESONS sospitem que darrere d’aquesta decisió està el Síndic de Greuges i veiem un pas molt enrere quant a la nostra seguretat i la seguretat del centre. Exigim mesures adients per la nostra seguretat personal, no deixarem que juguin amb les nostres vides.

REVISIÓ DELS VESTUARIS

UGTPRESONS denunciem el mal estat dels vestuaris al centre. El gerent es compromet a revisar tots els vestuaris i a avaluar tots els desperfectes portant a terme totes les millores i reparacions que siguin necessàries per al correcte funcionament  d’aquests.

CONCURS HORARI

Respecte al concurs horari, tots els companys que canviïn d’horari, ho faran oficialment a partir del dia  5 de setembre. Durant el mes de maig es publicarà la llista de les vacants perquè els funcionaris puguin sol·licitar les places desitjades. Passats els 10 dies d’al·legacions es publicaran les places definitives amb la previsió que durant el mes de juny ja sigui oficial.

UGTPRESONS ha exigit que el concurs i la resolució es porti a terme amb total transparència i serietat. També hem demanat un llistat de totes les places disponibles al centre, tant pel que fa a la dotació, a les places provisionals, a les places vacants i a les resultes d’aquestes.

COMISSIONS DE SERVEI

El gerent i la cap de personal ens han comunicat que, tot i encara no tenir dates, hi ha prevista una nova convocatòria de comissions de servei perquè els funcionaris  que vulguin, pugin optar a algun lloc de treball més adient a la seva situació personal i laboral. UGTPRESONS no acabem d’entendre aquestes comissions en el moment actual. Si està prevista la convocatòria de concurs de trasllats aquest any, no seria bo esperar a fer-ho i no anant posant “parxes”?, volen amagar alguna cosa?, volen col·locar a algú? UGTPRESONS vetllarem perquè aquesta probable convocatòria de comissions de servei es realitzi amb total transparència i d’acord amb la normativa establerta.

Des D’UGTPRESONS volem expressar el nostre descontentament amb l’actual direcció del centre i amb els problemes que estan esdevenint últimament. Com manifesta reiteradament la nova direcció, ens preguntem si sou uns simples gestors d’ofici de la secretaria? Si és així, amb quina intenció se’ns convoca? A la majoria dels afers plantejats pels sindicats, interpel·leu a la Secretaria, manifestant que són ells qui ordenen.

Llavors, aquesta direcció no té cap autonomia? No té ni veu ni vot en les decisions pròpies d’aquest centre? Perquè si això es així, no cal perdre el temps en reunions innòcues i discutir sense que solucioneu la majoria de problemàtiques que afecten el nostre centre. UGTPRESONS exigim solucions i que no ens feu perdre el temps. Com a sindicat lluitem per tots els treballadors del centre. La pregunta és, ¿la direcció actual del centre per a què està lluitant?

Exigim solucions i no pilotes fora amb els afers que ens importen a tots i són propis d’aquest centre. No per no enfrontar-nos als problemes des de primera línia, aconseguirem solucionar-los. No tot el que esdevé al centre és responsabilitat de la Secretaria i creiem que la direcció ha de lluitar pels seus treballadors perquè, al cap i a la fi, són els que fan que la feina surti de la millor manera i les “estadístiques” es duguin a terme de la manera més “correcta”.

Salut,

Secció sindical UGTPRESONS-BRIANS2

Sant Esteve Sesrovires, 04 de maig de 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca