Reunió MEPAGC barems concurs de mèrits

FUNCIÓ PÚBLICA PRESENTA UNA NOVA PROPOSTA

Aquest matí UGTPRESONS hem mantingut una reunió amb Funció Pública centrada bàsicament en la negociació dels barems que han de regir els concursos de mèrits que deriven de la Llei 20/2021 d’Estabilització.

Cal dir que UGTPRESONS ja es vam posicionar obertament en contra de la 1a proposta que ens va presentar l’Administració fa unes setmanes, ja que la consideràvem desproporcionada i injusta en determinats supòsits, i a la reunió d’avui ho hem tornat a reiterar. 

Finalment els representants de Funció Pública ens han presentat una nova proposta que s’apropa molt més a les nostres demandes i que, a grans trets, es resumiria de la següent manera:

BLOC DE TREBALL DESENVOLUPAT

  • Aquest supòsit tindria un pes del 60% del procés, o sigui que es podria puntuar fins a un màxim de 60 punts en aquest concepte.
  • La puntuació prevista per mes treballat seria a raó de 0,18 punts quan els serveis s’han prestat al mateix cos objecte de la convocatòria i a l’administració de la Generalitat. O sigui que s’arribaria al “tope” amb 27 anys i 9 mesos.
  • També es puntuaria a raó de 0,09 punts per mes quan els serveis s’hagin prestat al mateix cos objecte de la convocatòria però en una altra l’administració.
  • En aquest darrer punt Funció Pública diu que venen obligats per diversa jurisprudència.

BLOC D’ALTRES MÈRITS

  • La superació d’un procés selectiu anterior sense haver obtingut plaça estaria valorada en 20 punts.
  • L’ACTIC puntuaria fins a 10 punts, sense concretar quina puntuació s’obtindria per cada nivell.
  • El Català suposaria unapuntuació única de 10 punts sempre que s’acrediti un nivell superior a l’exigit a la convocatòria.

Tot i que aquesta nova proposta s’acosta molt més a la que la UGTPRESONS vam presentar fa uns dies, encara hi ha punts de discrepància i, en concret, el fet que es vulgui puntuar el treball desenvolupat a d’altres administracions, i, per això, UGTPRESONS hem demanat que ens facilitin la jurisprudència per la qual venen, segons ells, obligats. En qualsevol cas, hem deixat clar que aquesta ha de ser substancialment inferior als 0,09 punts per mes.

Dilluns vinent retomarem la negociació i esperem poder arribar a un acord de barems en el sentit que defensem la UGT.

CONCURS DE TRASLLATS I PROMOCIÓ INTERNA PERSONAL FUNCIONARI

Tot i no ser objecte específic d’aquest grup, ja que està creat per negociar l’Oferta Pública i els barems dels processos derivats de la Llei d’Estabilització, UGTPRESONS hem volgut recordar a la reunió que en cap cas es poden conculcar els drets de mobilitat i promoció dels actuals funcionaris de carrera i hem reiterat que un acord amb nosaltres passa ineludiblement per la convocatòria de concursos de trasllats i de promoció interna.

Per això hem reclamat que s’articulin les modificacions legislatives necessàries que garanteixin la consolidació dels llocs de treball als interins i, alhora, el dret a la mobilitat i a la promoció interna dels funcionaris de carrera.

Els representants de Funció Pública han assegurat que es convocaran tant concursos de trasllats com de promoció interna.

Salut!

UGTPRESONS

Barcelona, 2 de maig de 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca