STOP Agressions a Brians 2!!!

Un cop més ha tornat a passar, ahir dimecres 11 de maig vam tornar a patir una nova i brutal agressió al departament de Salut Mental del nostre centre. Els fets van succeir duran el torn del matí, al voltant de les 11:00 h, quan un intern amb molts antecedents psiquiàtrics i violents es va negar a entrar a la seva cel·la, exigint anar al pati en aquell mateix moment. El funcionari i el sanitari de Sant Joan de Déu van intentar reconduir la situació, però el grau d’excitació i agressivitat que presentava l’intern va fer necessària la intervenció de dos funcionaris més i d’un altre professional sanitari. Finalment l’intern va ser aïllat amb contenció psiquiàtrica.

El resultat va ser un cop més la salvatge agressió als dos funcionaris que van intentar que l’intern deposés la seva actitud. Un dels companys va patir un fortíssim cop de cap a la cara que va impactar al pòmul fent-lo caure a terra, posteriorment l’intern va donar diversos cops de puny als funcionaris i fins i tot va intentar mossegar a la cara a un d’ells. Una vega l’intern va ser reduït, va començar a escopir a tots els companys presents.

Com a resultat dels fets esdevinguts, els companys van haver de ser visitats pel metge de guàrdia i posteriorment un company va ser derivat a la mútua pel seu diagnòstic. UGTPRESONS desitgem als companys agredits una ràpida recuperació i els felicitem per la professionalitat que han demostrat, un cop més, fent front a una situació de perill extrem amb uns mitjans i condicions lamentables.

UGTPRESONS exigim a la direcció del Centre que prengui mesures contundents i amb caràcter urgent per aturar totes aquestes agressions. Tornem a reiterar que s’està treballant sota mínims amb el risc que això comporta i que apallissar als treballadors penitenciaris s’està convertint en un fet quotidià.

Encara tenim el record fresc a la memòria de la salvatge agressió que va patir un dels nostres caps d’unitat, de la qual encara no s’ha recuperat. I d’altres agressions molt greus posteriors, que no han cessat des que es va publicar la circular 2/2022.

Trobem indecent que davant d’això la direcció del centre no s’escandalitzi com nosaltres i tracti amb total normalitat aquests fets, quan hauria de ser garant i vetllar per la seguretat dels seus treballadors. Plantant-se d’una vegada a davant de la Secretaria i exigint més personal i mitjans per aturar aquesta barbaritat.

La direcció del centre, amb la seva passivitat, s’està convertint en còmplice de la Secretaria demostrant dia rere dia que els seus treballadors són meres peces d’escacs amb les quals jugar per continuar “medrant” dins l’organigrama, amb projectes estúpids i faraònics per lluïment personal. Ens estan demostrant, amb els seus propis fets, les nostres teories: aquesta nova direcció és simplement l’altaveu de la Secretaria, no té criteri ni funcionalitat.

UGTPRESONS vol recordar a aquest equip directiu que es troba a davant dos béns jurídics que, legalment, ha de protegir, el primer és la protecció de la salut dels interns i el segon és el dret a una protecció eficaç de la SEGURETAT i la SALUT dels seus treballadors.

UGTPRESONS exigim també a la direcció del centre que prengui les mesures que siguin necessàries, exigim d’una vegada per totes, canvis substancials i profunds per poder dur a terme la nostra feina d’una forma efectiva i amb totes les garanties de seguretat, per aturar d’una vegada escalada de violència vers el col·lectiu penitenciari. No senyors!! Patir agressions no està inclòs al sou!!

És evident que ara més que mai lluitarem amb ferocitat per ser AGENTS DE L’AUTORITAT, eina indispensable per continuar treballant dins de les presons, amb els perfils d’interns “híperagressius” que estan apareixent. Cosa que sembla obvia, però que els nostres dirigents no semblen percebre des dels seus despatxos.

Salutacions!

Secció sindical d’UGTPRESONS al CP Brians 2

Sant Esteve Sesrovires, 12 de maig de 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca