1, 2, 3, 4, 5, 6 … Foc!!! Fins a 6 incendis en un sol dia al CP Joves

Aquesta sèrie de números no és un joc sinó el número d’incendis que van haver d’extingir el passat dilluns els nostres companys del Centre penitenciari de Joves. Probablement, algun més que els bombers de la població on es troba ubicat el mateix Centre.

Una altra situació insòlita, inversemblant, perillosa, inacceptable, insostenible, intolerable…, encara que malauradament una altra simple mostra de què hem de viure cada dia als diferents Centres penitenciaris i que posen en perill la integritat física i la vida dels interns i els funcionaris que hi treballem.

De fet, a conseqüència d’un d’aquests incidents, un company ha patit el trencament d’un ós del braç que requerirà intervenció quirúrgica.

Arribat a aquest punt, no toca dir PROU??? Hem de continuar resignant-nos i normalitzar les onades de violència gratuïta que s’estan produint dia rere dia als Centres penitenciaris.

Quants incidents més necessita la nostra Secretaria per començar a escoltar les nostres propostes i posar fi a aquestes situacions que han provocat amb les seves nefastes polítiques penitenciàries, traient-nos progressivament tota autoritat dins dels Centres?

La resposta dels nostres superiors jeràrquics a la professionalitat amb què els companys van sufocar els citats incendis ha estat la visita al Centre del subdirector general de Centres i Gestió Penitenciària. Resposta que considerem del tot insuficient, i inclús absurda, ja que no ha portat aparellada cap mena de solució a les situacions que estem patint al nostre Centre penitenciari.

Necessitem reconduir aquestes situacions i això passa pel trasllat urgent dels interns més violents i inadaptats a altres Centres penitenciaris, ja que actualment tenim una altíssima ocupació en tots els Mòduls que provoca:

  • La dificultat de mobilitat d’interns entre Mòduls quan es produeixen problemes de convivència entre ells;
  • La sensació d’impunibilitat dels interns, que encara participant en accions violentes, no són moltes vegades sancionats, per manca de capacitat al Departament Especial;
  • Les dificultats per part dels professionals dels Mòduls per a garantir la integritat física dels interns per manca de personal;
  • La manca d’oportunitats pels interns que volen tenir una bona conducta i que han de conviure en espais hostils, violents, superpoblats, sota amenaces i coaccions d’altres interns amb conductes ingovernables.

Companys, una vegada més lloar la vostra professionalitat i implicació en la feina, tot desitjant una ràpida recuperació del Cap d’Unitat accidentat.

Salut!

Secció sindical d’UGTPRESONS Centre penitenciari de Joves.

La Roca del Vallés,a 1 de juny de 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca