4 agressions greus en 10 dies

Novament, hem de patir l’abandonament per part de l’administració i la manca de presa de decisions davant de l’augment alarmant de les agressions que pateixen els treballadors als centres penitenciaris a Catalunya. En aquesta ocasió i en tan sols 10 dies 4 companys del nostre centre estan de baixa per les greus agressions patides per interns mentre desenvolupaven la seva feina. Aquestes agressions gratuïtes i amb un component de violència que temps enrere era realment difícil de veure, s’està convertint en el dia a dia, i l’administració lluny de protegir els seus treballadors està totalment desbordada, per una política penitenciària molt feble,  impossible de dur a terme amb garanties i que no fa més que posar en perill les nostres vides.

Aquest dimarts un intern d’origen àrab, amb antecedents psiquiàtrics i amb nombrosos episodis d’agressions, després d’amenaçar fa dies verbalment els companys: “DE AQUI NO ME VOY SIN MATAR A UN FUNCIONARIO”, sembla que finalment ho ha intentat, i que només gràcies a la professionalitat dels companys no ho ha pogut dur a terme, no sense abans agredir els companys allà presents, acabant-ne un a la mútua amb importants lesions. Ja feia dies que els companys avisaven de la perillositat de l’intern i de les seves amenaces i intencions d’atacar-los, i gràcies a la passivitat dels nostres responsables era qüestió de dies que complís les seves amenaces.

UGTRESONS fa temps que denunciem la problemàtica de la manca de personal i de tractar contínuament amb interns psiquiàtrics, als quals se’ls hauria de donar la medicació diluïda, ja que això evitaria aquest tipus d’episodis, alhora que reduiria el menudeig amb aquesta i el consum creuat de medicació adulterada per ells, potenciant encara més si és possible els brots psicòtics. La manca de centres psiquiàtrics penitenciaris i l’absència total de mitjans per fer front a aquestes agressions fa que sigui impossible treballar.

UGTRESONS exigim de manera urgent que s’autoritzi l’ús d’aerosols, medi coercitiu que ja contempla la LOGP, per a aquest tipus d’intervenció amb interns en un alt nivell d’agressivitat, per garantir, no només la nostra integritat sinó la dels mateixos interns, ja que reduiria molt les agressions i les lesions que se’n deriven.

És de vital importància i UGTRESONS fa temps que ho exigim, que se’ns declari agents de l’autoritat per tenir sòlid suport jurídic davant aquests interns, i que aquestes agressions no quedin impunes, ja que saben perfectament que els surt GRATIS, i més quan l’administració amb les seves polítiques penitenciàries no fan més que potenciar aquests perfils a la població penitenciària. Per això és necessari que l’administracio es personi com a part acusadora en aquests supòsits per donar suport als treballadors en la seva feina. I és que fa tot just una setmana que aquest episodi s’ha repetit al mòdul de dones i al DERT on novament han estat agredits diversos companys per interns, de nou amb antecedents psiquiàtrics i d’agressions, amb el resultat de tres companys de baixa per la brutal agressió.

Assenyalar la tremenda irresponsabilitat per part de la direcció en les últimes preses de decisions, que lluny de vetllar per la seguretat del centre, se’ls ha acudit la genial idea de saltar-se la separació de classificació interior, per barrejar als mòduls interns joves amb interns conflictius i adults, alhora que permisos amb interns amb toxicomanies i interns problemàtics. Un còctel tremendament perillós i que només respon a la lògica de voler fomentar la conflictivitat en els mòduls. UGTRESONS instem a la Direcció perquè reculi en aquesta insensatesa i se centri a ser més contundent amb les sancions i protegir els seus treballadors.

UGTRESONS desitgem una ràpida recuperació als companys i cridem ben fort: STOP AGRESSIONS!!!

Salut!

Secció Sindical d’UGTPRESONS al CP Puig de les Basses

Figueres, 30 de juny de 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca