5 codis més … auguren la tragèdia?

Ahir, un altre matí d’infart en el Centre penitenciari de Joves. Un codi 4 i un codi 2 on estaven implicats interns molt violents, que tenien el suport d’altres interns del Mòdul i que no han dubtat en atemptar contra els funcionaris que intentaven reduir-los per protegir la seva integritat física. Un d’ells, fins i tot, portava amagada una ganiveta que ha intentat fer servir contra els funcionaris.

A conseqüència d’aquests incidents s’han lesionat: el Cap de serveis, dos Caps d’unitat i dos funcionaris, amb lesions de diferent gravetat.

L’ambient que s’ha viscut a la tarda també ha estat agitat, selvàtic, donant lloc a uns altres tres codis; un d’ells un codi 2, on s’ha intervingut un objecte tallant a un dels interns que participaven en la baralla.

Algú dels nostres superiors jeràrquics s’ha plantejat canviar alguna cosa per no posar en risc en cada servei la integritat física d’interns i funcionaris?

Si nosaltres com a funcionaris hem seguit totes les Instruccions, Ordres, Comunicats, Recomanacions,… publicats per la nostra Secretaria i la Direcció del nostre Centre penitenciari i, com ha resultat, hem obtingut un augment de les situacions de violència al Centre, de les autolesions, de l’agressivitat dels interns entre ells i cap als funcionaris,… Potser aquesta política penitenciària no funciona?

Igual per la nostra Secretaria és massa aviat per plantejar-se fer canvis en aquesta política penitenciària demostradament inoperant, que ens ha portat a perdre tota autoritat dins dels Centres penitenciaris, i està esperant incidents on els danys a la integritat física dels funcionaris siguin irreversibles per iniciar aquests canvis.

Com anem informant a la Secretaria des de fa molt de temps, la situació en què el nostre Centre penitenciari es troba és del tot insostenible i haurem de lamentar alguna desgràcia, de la que només ella serà la responsable.

Una vegada més felicitar els nostres companys per la seva implicació i professionalitat i desitjar la ràpida recuperació de tots els lesionats.

Salut!

Secció sindical d’UGTPRESONS al CP de Joves

La Roca del Vallés, a 3 de juny de 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca