Brutal agressió al MR14

UGTPRESONS sol.licitem reunió urgent amb la direcció del centre per aturar aquesta espiral de violència

Malauradament, ahir dijous, al nostre centre, vam tornar a patir un greu incident, que no es va convertir en un motí gràcies a la ràpida intervenció i professionalitat dels companys assignats al mòdul i dels PS que estaven de servei.

Els fets van succeir al voltant de les 17.00h, al MR 14, quan un intern amb molts antecedents violents i expedients disciplinaris, va començar a exigir un canvi de centre penitenciari per complir la seva condemna. Tot seguit i després d’explicar-li el procediment per demanar-lo, l’intern disconforme amb l’explicació i sense deixar de cridar i amenaçar, es va dirigir, armat amb un pinxo i un pantaló lligat i amb una llauna de ferro al seu interior, cap als funcionaris i els va agredir fent-los caure a terra. Es va haver d’activar un Codi 2.

Durant la brutal agressió, l’intern va aprofitar per clavar-li el pinxo al CUSI al cap i a la cama, amb una clara intenció d’acabar amb la seva vida, i va propinar diverses puntades i cops de punys a la resta de companys presents. A conseqüència del poc personal present durant el servei (fet ja habitual, malauradament fa temps, a Brians 2) els PS assignats van haver de fer un gran esforç per contenir l’estat híperagressiu de l’intern i sufocar el clima que s’estava vivint al mòdul, quan un nombrós grup d’interns es van sumar amb crits, insults vers als funcionaris, i amenaces incitant tàcitament al motí del mòdul.

Finalment, es va aconseguir aïllar als interns implicats que van haver de ser traslladats al departament especial de sancionats. El balanç d’aquest aldarull massiu va ser de 5 aïllaments provisionals. A conseqüència de les múltiples agressions, 4 companys incloent el cap d’unitat van haver de ser traslladats a la Mutua per la seva valoració.

Com sempre des d’UGTPRESONS els hi desitgem una bona recuperació, i els felicitem per la seva professionalitat, ahir només ells van impedir que això acabés en una tragèdia.

Des de la secció sindical d’UGTPRESONS Brians 2,  hem exigit a la direcció del centre una reunió de seguretat IMMEDIATA per trobar una solució conjunta i aturar d’una vegada l’escalada de violència vers el col·lectiu.

També hem exigit a la direcció del Centre augmentar urgentment amb reforços la minvada plantilla de funcionaris que tenim al centre. Estem treballant sota mínims fa molt temps, amb el risc que això comporta, i ens sentim totalment desemparats per part de la Secretaria.

Una Secretaria que fa molts mesos aposta per associacions integristes, fabuladores i amb ànims capciosos vers al col·lectiu de treballadors penitenciaris. Associacions (en teoria PRO-DRETS HUMANS), que dirigides des de les esferes polítiques, postulen un argumentari incendiari i malintencionat que està erosionant greument la credibilitat i professionalitat de tots els funcionaris de presons, davant de l’opinió pública i dels mateixos interns,  amb un discurs a les xarxes socials i als mitjans de comunicació, ple de mentides, inconcrecions i d’una contínua presumpció de culpabilitat que planeja constantment sobre cada actuació dels professionals penitenciaris.

VAM CELEBRAR I VAM CONFIAR A MILLORAR LA SITUACIÓ ALS CENTRES QUAN EL SUBDIRECTOR GENERAL DE CENTRES I GESTIÓ PENITENCIÀRIA, TREBALLADOR FORJAT A PRESONS, I GRAN CONEIXEDOR DE LA REALITAT PENITENCIÀRIA (AIXÒ PENSÀVEM) VA SER RESTAURAT A L’ORGANIGRAMA DE LA SECRETARIA.  DONCS BÉ, L’ALEGRIA HA ESTAT COM UN ESTEL FUGAÇ, NO NOMÉS NO HA MILLORAT LA SITUACIÓ SINÓ QUE DIA A DIA EMPITJORA A UN RITME MAI VIST. EL SUBDIRECTOR GENERAL DE CENTRES I GESTIÓ TRAGA AMB TOTES LES “BARRABASSADES” QUE DES DE DALT LI IMPOSEN, QUE ARREMETEN SENSE ESCRÙPOLS CONTRA EL COL.LECTIU QUE DIA A DIA LI TREU LES CASTANYES DEL FOC, DEMOSTRANT ZERO EMPATIA  AMB ELS COMPANYS AGREDITS.

Sou els responsables de cada agressió que estem patint, per la vostra ineptitud i desídia. Davant dels mitjans us ompliu la boca, dient que esteu estudiant la situació i valorant l’increment exponencial d’agressions que s’estan succeint als centres de tota Catalunya. Però la realitat és que l’únic que feu és subjectar la vostra cadira, tirar cortines de fum per embrutar la nostra feina i mantenir la vostra postura surrealista, condemnant la plantilla al MALTRACTAMENT SISTEMÀTIC. Podeu dormir amb això?

Tenim DRETS HUMANS NOSALTRES? O som màquines sense ànima, ni sentiments? Estem emparats per la mateixa Constitució i les mateixes lleis? O el vostre “buenismo” és sesgat?

Sou ineptes per treure una circular, que de no ser la situació tan dramàtica, faria riure. I per pretendre fer-nos creure que l’havíeu revisat i modificat per fer front a la problemàtica que patim. La circular és la mateixa “bazofia”.

Us en farem responsables directes de tot el maltractament i agressions que estem patint i acudirem a les instàncies judicials, si cal, per defensar la nostra integritat i denunciar el desemparo en que ens trobem.

ENS ESTAN MASSACRANT I ES CULPA VOSTRA. VOSALTRES ESTEU PLANTANT UNA LLAVOR MOLT PERILLOSA. EL SISTEMA PENITENCIARI ESTÀ EN FLAMES I VOSALTRES TENIU LA BENZINA A LA MÀ. REFLEXIONEU I FEU AUTOCRÍTICA D’UNA VEGADA!!!

EXIGIM UNA SOL·LUCIÓ JA!  PROU AGRESSIONS!!!

Salut!

Secció sindical d’UGTPRESONS al CP Brians 2

Sant Esteve Sesrovires,10 de juny de 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca